Đokovićevo razbijanje monotonije na Vimbldonu: Prija kad radiš neke druge stvari, daš stimulans sebi i svom mozgu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 22:10

"Vidiš se s nekim drugim ljudima, pričaš o nekim drugim temama. To pomaže dok je sve u nekoj ravnoteži", kaže branilac titule u Londonu

Srpski as Novak Đoković u ponedeljak počinje takmičenje na Vimbldonu gde će za rivala imati Korejca Sunvua Kvona.

Branilac titule u Londonu period do početka turnira koristi za finalne pripreme. Ritam treninga se spušta, a traži neka vrsta unutrašnjeg mira, kako bi sve bilo spremno za pohod ka trofeju.

Izabrane vesti

"Trudim se da donesem tu dobru i pozitivnu energiju, dobro raspoloženje, u naredne dve nedelje gde se nadam da ću dosta dogurati. Biće dosta tenzije, dosta pritiska, očekivanja pred mečeve, što je osećaj koji dosta dobro poznajem. Obično dan-dva pred turnir je manji intezitet treniga, malo se više koncentrišemo na određene tehničke detalje, da se sačuva dobar osećaj za udarce i generalno, da uđeš u turnir svež i motivisan", rekao je Đoković za Sportklub.

Novak se trudi da razbije monotoniju na ovakvim turnirima.

"Logično je da ćemo u ovakvom ambijentu da pričamo najviše o tenisu. Dugo traju pripreme, svakodnevno si ovde, viđaš iste ljude. To uđe u neku monotonost i dobro je da se ona nekad razbije. Vidiš se s nekim drugim ljudima, pričaš o nekim drugim temama, radiš neke druge stvari. Daš stimulans sebi i svom mozgu za nešto drugo. To pomaže dok je sve u nekoj ravnoteži".

Svaki igrač ima stvari koje mu odgovaraju, pa tako i srpski teniser, kojem najviše prija da bude u krugu porodice.

"Ne bih mogao da pričam u njihovo ime. Svako je drugačiji, ima igrača koji žele da razbiju tu neku rutinu. Dosta njih odseda u gradu upravo zbog toga, jer hoće da prošetaju, da promene sredinu. Međutim, mislim da većina igrača, uključujući i mene, odseda tu u blizini terena, da bi izbegli gužvu u saobraćaju, bili bliže terenima, mirnije je. Dosta igrača iznajmljuje kuće, dovodi svoje porodice. Ja volim taj neki porodični i kućni ambijent, kada se vratim sa stresnog poslovnog dana kući u zagrljaj najbližima i da nekako punim baterije za naredni dan", dodao je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara