Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Olga Danilović srušila prvog favorita i osvojila turnir u Baštadu

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.07.23. | 19:00

Srpkinja u finalu srušila 55. igračicu sveta, Amerikanku Emu Navaro

Nije Olga Danilović pre nešto više od dve nedelje uspela da se domogne glavnog žreba Vimbldona, ali da su rane zacelile pokazuje i tutla koju je osvojila na čelendžeru u švedskom Baštadu. Srpska teniserka je u finalu posle dva i po sata borbe srušila prvog favorita za osvajanje turnira, Amerikanku Emu Navaro - 1:2 (6:7, 6:3, 3:6).

Sjajna nedelja je iza 94. teniserke sveta koja je na putu do trofeja poveđivala Jani, Tarau Valberg, Tomovu, Putincevu i danas 55. igračicu sveta Navaro.

Izabrane vesti

Tri puta je u prvom setu Olga sticala po brejk prednosti, a Navaro se isto toliko puta vraćala, pa je odluka pala u taj-brejku u kojem je viđeno čak 10 mini brejkova. Tamo je Olga furiozno došla do 3:0, potom i do 5:2 nakon čega nije bilo povratka za Amerikanku.

U drugom setu Olga je poklekla, ali nije dozvolila da je to poremeti već je napravila brejk i povela sa 3:0. Imala je Danilovićeva čak tri prilike za dupli brejk, ali nakon što ih je rivalka neutralisala, situacija se znatno pogoršala za našu teniserku. Navaro je istopila zaostatak, brejkom prišla na 4:3, ali je Olga odgovorila ribrejkom u osmom gemu, a zatim odservirala za titulu.


tagovi

Olga DanilovićBaštadWTA Baštad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara