Olga se već oprostila od Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.19. | 10:20

Danilovićeva poražena u prvom kolu kvalifikacija. Borbe za prodor u glavni žreb prvog mastersa sezone počinju Kecmanović i Krajinović

Slabi rezultati naše najtalentovanije teniserke nastavili su se i ovog marta. Olga Danilović, od koje se očekivalo da ove godine"eksplodira" na svetskoj sceni, ne uspeva da ispuni očekivanja, te je tako jutros u pustinji Kalifornije doživela poraz na startu kvalifikacija za Indijan Vels.

Beograđanku je u prvom kolu predigre za jedan od najvažnijih i najprestižnijih turnira u belom sportu nakon 133 minuta paklene borbe zaustavila Belgijanka, 144. igračica sveta Isalin Bonaventur s rezultatom 6:7 (8), 6:4 i 6:4. Posebno boli podatak da je Danilovićeva imala brejk prednosti u drugom i u trećem setu, ali je dozvoljavala pet godina iskusnijoj protivnici da preokrene i plasira se u drugo kolo gde je čeka Poljakinja Iga Svjatek.

Izabrane vesti

Ženski tenis Srbije tako ostaje samo na neumornoj Aleksandri Krunić koja je zahvaljući WTA plasmanu već u glavnom žrebu ovog turnira, a u prvom kolu igra protiv Amerikanke Amande Anisimove. U muškoj konkurenciji takmičenje u kvalifikacijama će proći Miomir Kecmanović i Filip Krajinović. Naš tinejdžer će u prvom kolu prvog mastersa sezone igra protiv čak 14 godina starijeg rivala, Italijana Luke Vanija, trenutno 150. na svetu. Beograđanin je favorit, pre svega zato što je plasiran 20 mesta ispred, ali trebati imati na umu da Kecmanović zbog povrede slabo igra u poslednje vreme, te ovde valja gađati tri seta (kvota 2,29).

Daleko lakši posao bi trebalo da ima Filip Krajinović koji staje naspram Ramkumara Ramanatana. Indijac je trenutno 136. na svetu i u poslednje vreme pokušava da se probije igrajući na velikim takmičenjima, ali bez većeg uspeha. Krajinović je daleko bolji teniser i verujemo u njegovu brzu pobedu.

Za plasman u glavni žreb, gde su već raspoređeni Novak Đoković, Laslo Đere i Dušan Lajović, potrebne su dve pobede u kvalifikacijama.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Olga DanilovićMiomir KecmanovićFilip KrajinovićATP Indijan VelsWTA Indijan Velsbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara