Novak Đoković (© Reuters)
Novak Đoković (© Reuters)

Ono kad je Novaku veći problem trener nego protivnik

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 09:59

Đoković prvi put naspram Vajde, ove srede na šljaku Rolan Garosa izlaze još Filip Krajinović i Olga Danilović

Trebalo bi da bude rutina. Em je prva sedmica, em je najbolji na svetu, em naspram sebe ima rivala koji među širom teniskom publikom baš i ne izaziva strahopoštovanje. Sve osim pobede Novaka Đokovića bi se smatralo senzacijom, ali Srbin zna da ga u drugom kolu Rolan Garosa čeka sve samo ne lak zadatak protiv Aleksa Molčana.

Nema toliko veze sa slovačkim predstavnikom, koliko sa njegovim trenerom. U pitanju je Marijan Vajda, dugogodišnji mentor 35-godišnjeg Beograđanina, koji će danas savete deliti drugom teniseru.

Izabrane vesti

Pisao sam Marijanu pre par dana, a i videli smo se pre dva dana. Kad sam video žreb, nije mi bilo svejedno. Ne znam kako ću se osećati na terenu. Molčan je protivnik za mene kao bilo koji drugi, međutim, Marijana nikada nisam imao u suparničkom taboru. To iskreno ne priželjkujem“, shvata Novak koliko bi ovaj meč mogao da bude nezgodan, jer ako neko do tančine poznaje sve njegove vrline i mane onda je to upravo slovački trener.

Opet, Vajda ne igra. Na šljaku će istrčati njegov novi pulen, a Molčan samo na prvi pogled deluje kao lagana prepreka. Mahom zbog činjenice da ga je Đoković prošle godine dobio u finalu turnira iz serije 250 u Beogradu (6:4, 6:3) što je bio jedini put da su se sreli. Aleks je u 2022. stigao do još dva finala, u Maroku i Lionu, napredovao devet mesta na ATP listi, sad je 38. teniser sveta i to su znakovi upozorenja. Mada, valja imati na umu da je pre dva dana protiv Argentinca Korije proveo na terenu više od tri sata da bi slavio 3:1 po setovima.

Smešno je kako funkcioniše univerzum. Prošle nedelje u Lionu smo videli žreb i pomislio sam: „Vau“. Pre svega sam morao da pobedim prvo kolo, fokusirao sam se na taj meč. Znao sam duboko u sebi da ako pobedim imam šansu da igram protiv Novaka i to je zabavno, sada smo tu“, spreman je Aleks Molčan.

Meč ĐokovićMolčan je treći na terenu „Suzan Lenglen“, posle dva ženska singla. Očekivan tajming je oko 15.30.

Prethodno će Srbiju u drugom kolu muškog singla predstavljati Filip Krajinović. Posle uvodnog slavlja nad Amerikancem Opelkom, njegov rival biće Borna Gojo, 223. na ATP listi, dok će u konkurenciji dama na teren Olga Danilović u pokušaju da bude bolja od Žil Bele Tajhman iz Švajcarske.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosATPtenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara