Mateo Beretini (©Reuters)
Mateo Beretini (©Reuters)

Otpao i prošlogodišnji finalista – Mateo Beretini se posle 9/0 na travi povukao s Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.06.22. | 13:13

Pre njega to je uradio i Marin Čilić

Prvo Marin Čilić, sada i Mateo Beretini. Prošlogodišnji finalista Vimbldona prinuđen je da se povuče sa ovogodišnjeg izdanja turnira, pošto je, kao i Hrvat ranije, zakačio kovid 19.

Izabrane vesti

Srce mi je slomljeno. Nemam reči da opišem koliko sam razočaran. San je gotov za ovu sezonu, ali vratiću se još jači“, rekao je 26-godišnji teniser, osmi nosilac, koji je prošle sezone stigao do meča za titulu samo da bi položio oružje pred dominantim Novakom Đokovićem.

Umesto Beretinija mesto u glavnom žrebu dobiće Elijas Imer iz Švedske, koji će startovati duelom sa Čileancem Kristijanom Garinom. On se sigurno ponajviše obradovao Beretinijevom povlačenju, jer je Italijan ove sezone dobio svih devet mečeva na travnatoj podlozi.

Osvojio je prvo turnir u Štutgartu – savladavši Endija Marija u finalu – a zatim odbranio titulu na Kvinsu. I sve to iako je pre Štutgarta tri meseca pauzirao zbog operacije na lakta desne ruke.

Sada je osetio blage simptome gripa i odustao, iako testovi ove sezone nisu tako obavezni kao 2020. i 2021. godine. Beretini prosto nije hteo da rizikuje da zarazi druge igrače. Iako su mnogi podsetili da je već trenirao sa Rafaelom Nadalom, kao što je i Novak Đoković već trenirao sa Čilićem.

Nekad se čini – lutrija. Pa kome zapadne loše.


tagovi

Mateo BeretiniVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara