Hubert Hurkač (Reuters)
Hubert Hurkač (Reuters)

Pao i Rubljov, Hurkač i Siner za titulu u Majamiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 02:38

Hubert postao prvi Poljak u finalu Mastersa na Floridi

Prvo polufinale Mastersa u Majamiju donelo je iznenađenje u vidu eliminacije Roberta Bautiste Aguta od strane Janika Sinera, a u drugom koje je usledio takođe je nastradao favorit. Hubert Hurkač je za manje od sat i po vremena eliminisao osmog tenisera sveta Andreja Rubljova i tako postao prvi Poljak u finalu turnira u Majamiju.

Od uvodnog do poslednjeg gema Hurkač je držao pribranost i visok nivo igre. Statistika kaže da je imao čak 11 vinera više od rivala (25 naspram 14) tako da je jasno ko je diktirao stvari na terenu. Zaleteo se Poljak od samog starta i već posle dvadesetak minuta stekao prednost od 5:1. Rubljov je vratio jedan brejk, ali je morao da se pomiri sa gubljenjem prvog seta.

Izabrane vesti

Ruski teniser nije blistao ni na startu narednog. Odmah je dozvolio rivalu da mu oduzme servis, a do kraja meča nije bilo ribrejka. To ne znači da je bilo dosadno i suvoparno, naprotiv. Rubljov je spasao prvu meč loptu pri rezultatu 5:3, da bi u desetom gemu drugog seta ozbiljno opteretio servis protivnika. To je ujedno bio i najduži gem meča, a trajao je preko deset minuta. Hurkač je spasio tri brejk lopte, pa iskoristio ukupno treću meč loptu.

Hurkač je i drugi put bio uspešniji u međusobnim duelima sa Rubljovim kojeg je premijerno pobedio prošle godine u šesnaestini finala Mastersa u Rimu. Ovu pobedu će znatno duže pamtiti jer mu je donela priliku za najveći trofej dosadašnje karijere. Ove sezone već je osvojio turnir u Delrej Biču iz serije 250, a 2019. godine Vinston-Sejlem iz iste kategorije.

Subota će biti dan za odmor, a u nedelju od 19.00 Hurkača i Sinera čeka veliko finale.



tagovi

Hubert HurkačAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara