Pao i Žo Vilfred Conga, Krajinović u četvrtfinalu Monpeljea

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.02.22. | 21:42

Vremešni Francuz savladan nakon 102 minuta igre

Srpski teniser Filip Krajinović ulazi u seriju pobeda u francuskom Monpeljeu, a večeras je savladao i nekada petoplasiranog tenisera na planeti Žoa Vilfreda Congu u dva seta i plasirao se u četvrtfinale - 6:4, 7:6(2).

Meč je trajao 102 minuta, a odlučio je siguran servis 36. reketa na planeti. Krajinović nije imao nijedan izgubljeni servis, nijednu duplu grešku, dok je sa druge strane u igri vremešnog Francuza bio izražen prilično dug izostanak sa terena u drugoj polovini prošle godine.

Izabrane vesti

Prvi set je trajao svega 36 minuta, Conga je već u prvom gemu izgubio svoj servis, što je Krajinović iskoristio i prilično sigurnom igrom došao do vođstva. U drugom setu je bila viđena mnogo veća borba, što potvrđuje i činjenica da je trajao duplo duže od prvog. Conga je konstantno bio u prednosti, propuštao je brejk lopte u četvrtom, osmom i na kraju u 11 gemu, pri vođstvu od 6:5. Ipak, Krajinović je sve to uspeo da odbrani i izbori taj-brejk, gde je bio mnogo bolji rival.

Conga je u taj-brejku pri rezultatu 1:2 dva puta izgubio poen na svoj servis, posle čega je Krajinović došao do kapitalnih 6:1, a potom slavio sa 7:2. Srpski teniser u četvrtfinalu igra sa boljim iz okršaja Damira Džumhura i Nikoloza Basilašvilija.


tagovi

Filip KrajinovićŽo Vilfred Conga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara