Ešli Barti (Reuters)
Ešli Barti (Reuters)

Peta nositeljka završila takmičenje, Ešli Barti za sat i po vremena do treće runde

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.07.21. | 21:35

Magda Linete bolja od Eline Svitoline u dva seta - 6:3, 6:4

Nije bilo lagano, mučila se sa servisom i neiznuđenim greškama, ali je prva teniserka sveta Ešli Barti uspela da preskoči Anu Bilinkovu i plasira se u treće kolo Vimbldona, gde je čeka okršaj sa Katerinom Sinijakovom - 2:0 (6:4, 6:3). Australijanka je odustala u drugom kolu Rolan Garosa zbog povrede kuka koju je u međuvremenu uspešno sanirala i sada grabi ka najboljem karijernom plasmanu na londonskoj travi koji podrazumeva osminu finala 2019.

Da Barti nije imala lak posao, najviše zbog svojih demona i dekoncentracije svedoči statistika - na pet as servisa zabeležila je čak devet duplih grešaka, a neiznuđenih je bio čak 33, isto koliko i vinera. Procenat prvog servisa na nivou meča bio je na preskromnih 53 odsto. Zato je borba sa 89. teniserkom sveta potrajala sat i po vremena.

Izabrane vesti

Neprijatno iznenađenje je priredila Elina Svitolina. Peta nositeljka na Vimbldonu završila je takmičenje u drugom kolu porazom od 44. teniserke sveta Magde Linete. Poljakina je u dva seta (6:3, 6:4), za nešto više od sat vremena, eliminisala polufinalistkinju sa prošlog Vimbldona, održanog pre dve godine.

Prvi set Linete je prelomila u svoju koristi brejkovima u uvodnim gemovima, drugi oduzimanjem servisa rivalki u samom finišu seta i zakazala meč treće runde sa Paulom Badosom, koja je u drugom kolu, takođe bez izgubljenog seta, savladala Juliju Putincevu.




tagovi

Ešli BartiVimbldonElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara