Kirstea (© Reuters)
Kirstea (© Reuters)

Pobeda karijere Sorane Kirstee: Posle deset godina u masters polufinalu

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.23. | 21:45

Ispala Sabalenka

Došla je Arina Sabalenka na Floridu kao veliki favorit, a završila je turnir već u četvrtfinalu. Šampionku Australijan opena izbacila je Rumunka Sorana Kirstea. Iskusna igračica, koja dugo nije ostvarila zapažen rezultat, savladala je Beloruskinju u dve deonice (6:4, 6:4) i bez izgubljeno seta stigla do polufinala Mastersa u Majamiju.

Dosad je Kirstea 19 puta savladila igračice iz TOP deset, ali je Sabalenka, drugoplasirana na WTA listi, najbolje pozicionirana teniserka koju je Sorana ikad pobedila, zbog čega se ovaj trijumf smatra najvećim u karijeri 32-godišnje Rumunke.

Izabrane vesti

Slavlje u četvrtfinalu će omogućiti Kirstei da napreduje virtuelno 33 mesta na WTA listi, trenutno je 41. na svetu, ako se probije u finale bila bi 28, dok bi joj konačno slavlje omogućilo da bude u TOP 20.

Kakav je udarac pretrpela Arina Sabalenka jasno je na osnovu podatka da je početkom godine slavila na prvom grend slemu sezone, u Melburnu, potom je igrala finale Indijan Velsa, u 2023. je dobila 20 i izgubila samo dva meča, ali se ispostavilo da je Majami nezgodan za najbolje igračice sveta. Podsećamo, zbog zdravstvenih problema još pre takmičenja sa turnira se povukla Iga Švjontek.

Inače, Sorana Kirstea se posle deset godina plasirala u polufinale Mastersa (igrala 2013. u Torontu), rivalka će joj biti bolja iz duela Petra Kvitova (Češka) – Ekatarina Aleksandrova (Rusija).


tagovi

WTAmasters majamiArina SabalenkaSorana Kirstea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara