Počinje! Novak na terenu od 16 časova

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.12.18. | 10:19

Đoković danas u polufinalu turnira u Abu Dabiju nezvanično otvara sezonu u meču sa Hačanovim. Od podneva Tim i Čung za peto mesto, a od 14 časova Nadal - Anderson za finale

Najbolji teniser današnjice, Novak Đoković danas će nezvanično otvoriti novu tenisku sezonu, i to praktično tradicionalno u Abu Dabiju. Srpski as će u "Zajed sports centru" u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata imati veoma težak zadatak u polufinalu egzibicionog turnira pošto ukršta rekete sa Karenom Hačanovim.

Meč koji počinje od 16 časova po srednjoevropskom vremenu je njihovo treće odmeravanje, a trenutno je egal. Snažni i veoma talentovani Rus je tu jednu pobedu nad Đokovićem ostvario nedavno u finalu mastersa u Parizu zadivivši svet atomskom igrom. Moć koju 198 cm visoki Moskovljanin poseduje u svakom udarcu gotovo je bez poređenja u svetu belog sporta i to ga čini jednim od onih od kojih se očekuje da zavladaju na ATP turu narednih sezona, uz Aleksandera Zvereva, Denisa Šapovalova, Aleksa de Minora itd.

Izabrane vesti

Karen Hačanov

Nema sumnje da Rus može da napravi ozbiljne probleme Beograđaninu, ali odmorni Novak je za 11. igrača sveta i dalje prejaka zverka, te je Srbin bez sumnje favorit. Pored toga, Nole mora i želi da pokaže drčnom protivniku gde mu je mesto pre nego što počne sezona i da time dobije na psihološkoj prednosti. Naravno, ne treba zaboraviti na to da su obojica i dalje u pripremama, tako da još nisu na maksimumu, te je u suštini sve moguće, ali ipek ne očekujemo meč u tri seta.

Drugo polufinale, koje počinje dva časa ranije igraju Rafael Nadal i Kevin Anderson. Španac je prošlu godinu završio ranije zbog povrede, tako da se sigurno dobro odmorio, ali je veliko pitanje u kakvom je stanju, i psihičkom i fizičkom. Rafa je ipak veliki profesiolaac i kao takav uvek daje sve od sebe, pa će tako biti i danas protiv Andersona koji još nije slavo protiv Bika sa Majorke iako su pet puta ukrštali rekete. Dvometraš iz Južne Afrike, koji brani titulu u Abu Dabiju mogao bi lako do pobede, ali bi svakako trebalo očekivati duži meč.

Pre toga, od 13 časova Hjeon Čung i Dominik Tim, gubitnici iz četvrtfinala pozivnog turnira u Abu Dabiju, boriće se za peto mesto, a veliki favorti je Austrijanac. Biće ovo njihovo prvo odmeravanje.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Karen HačanovRafael NadalKevin Andersonbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara