Filip Krajinović (Reuters)
Filip Krajinović (Reuters)

Ponovo stradao u prvom kolu: Krajinović izdržao samo 63 minuta u Indijan Velsu

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.03.23. | 21:47

Šesti poraz u devet mečeva od starta 2023. godine, četvrti na otvaranju turnira

Košmaran start sezone za Filipa Krajinovića samo je produbljen na Mastersu u Indijan Velsu. Muči se srpski teniser otkako je počela 2023. godina i mahom ispada na startu iole ozbiljnijih turnira. Večeras ga je sa prvog američkog mastersa u sezoni ispratio domaći teniser Mekenzi Mekdonald protiv kojeg je Srbin izdržao samo 63 minuta - 2:0 (6:3, 6:0).

U novoj godini igrao je Krajinović samo treće kolo ATP 250 turnira u indijskom Puneu, te drugo kolo Monpleljea, dok je već na startu eliminisan na Australijan open, Marselju, Dubaiju, a od večeras i u Indijan Velsu. Amerikanac što zauzima 53. mesto ATP liste naneo mu je četvrti uzastopni poraz, ukupno šesti na devet mečeva u 2023.

Izabrane vesti

Samo tri gema osvojio je Krajinović i to u prvom setu u kojem je dozvolio rivalu da mu dva puta oduzme servis. Smogao je snage 31-godišnjak iz Sombora za svega dve brejk lopte na nivou čitavog susreta, ali je Mekdonald odbranio obe u trećem gemu drugog seta.

Nije Krajinovića služio servis, poprilično je grešio, dok je rival koristio poklone i sveo nivo neiznuđenih grešaka na minimum - samo šest za čitav meč. Zaključno sa završnicom prvog seta Mekdonald je osvojio osam uzastopnih gemova, zatvorio meč i zakazao okršaj u drugom kolu sa sedmim teniserom sveta, Dancem Holgerom Runeom.


tagovi

Filip KrajinovićATP Indijan VelsIndijan VelsMekenzi Mekdonald

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara