Rodžer Federer i Rafael Nadal (Reuters)
Rodžer Federer i Rafael Nadal (Reuters)

Poruka Rafe Nadala: Dragi Rodžere, tužan sam… Vidimo se u Londonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 19:00

Španac se oglasio na vest o penzionisanju velikog rivala

Bilo je to rivalstvo iz bajke, a onda im se umešao Novak Đoković i duopol je prerastao u “veliku trojku”. Na prilično nezadovoljstvo teniske elite koja u belom sportu nije želela priču utroje…

Ipak, rivalitet Rafaela Nadala i Rodžera Federera ostaje zapisan kao jedan od najvećih u istoriji sporta. Počeo je 2004. u Majamiju kada je 17-godišnji Španac tada kao 34. igrač sveta šokirao suverenog broja jedan i zabeležio prvu od 24 pobede u međusobnim okršajima sa Federerom. Švajcarac je pod 40 okršaja u duelima sa Nadalom, slavio u 16. Među njima i u poslednjem koji su odigrali u polufinalu Vimbldonu pre tri godine.

Izabrane vesti

Vojevali su neke epske bitke, bilo je i varnica ali na kraju se sve završavalo u sportskom i fer-plej duhu. Gajili su jedan prema drugom veliko poštovanje i mogli bi se reći da su na kraju postali i prijatelji koliko je to moguće u svetu profesionalnog tenisa.

Dragi Rodžere, moj prijatelju i rivalu. Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene lično, ali i za sport širom sveta. Rekao sam ti to kada smo pričali i sada smo do toga i došli. Bilo mi je zadovoljstvo i čast i privilegija da delim sve ove godine sa tobom i proživim mnogo sjajnih trenutaka na terenu, ali i van njega. Zajedno ćemo proći kroz još mnogo momenata u budućnosti i siguran sam da ćemo još svašta raditi zajedno. Za sada ti želim svu sreću sa svojom ženom Mirkom, decom i porodicom. Uživaj u svemu što je ispred tebe. Vidimo se u Londonu na Lejver kupu”, napisao je Nadal poruku na društvenim mrežama posle vesti da je Švajcarac okončao karijeru.



tagovi

Rodžer FedererRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara