Laslo Đere (Foto: Reuters)
Laslo Đere (Foto: Reuters)

Posle Krajinovića i Đere u četvrtfinalu Hamburga

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.07.21. | 20:00

Filip Krajinović će u narednoj rundi igrati protiv Stefanosa Cicipasa, dok će Laslo Đere za rivala imati Nikoloza Basilašvilija

Uspešan dan za srpske tenisere. U osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Hamburgu, najpre je slavio Filip Krajinović, da bi mu se među osam najboljih pridružio i Laslo Đere. On je posle sat vremena i 48 minuta borbe u dva seta savladao Tijaga Sejbota Vajlda - 2:0 (7:6 (7:1), 6:1).

Velika borba se vodila u prvom setu, Brazilac je već u trećem gemu uzeo brejk, ali mu je Đere momentalno uzvratio istom merom. U nastavku seta su obojica tenisera uspešno odbranila svoj servis, pa se došlo do taj brejka. Poveo je potom Đere sa 3:0 i taj brejk dobio u dominantnom maniru - 7:1. Čitav set trajao je sat i 16 minuta.

Izabrane vesti

Na startu drugog je Đere odmah uzeo brejk, potom u petom gemu još jedan za vođstvo od 4:1. Uspešno je odservirao za 5:1, a onda novim brejkom potvrdio pobedu, iskoristivši prvu meč loptu.

U četvrtfinalu će se sastati sa 29. teniserom sveta Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, koji je bez borbe dobio meč sa Argentincem Sebastijanom Baezom.

Svog protivnika saznao je i Filip Krajinović, koji će posle Filipa Kolšrajbera u borbi za plasman u polufinale odmeriti snage sa četvrtim reketom planete, Stefanosom Cicipasom. Grk je u dva seta bio bolji od Nemca Dominika Kepfera - 7:6 (7:2), 6:3.


tagovi

Laslo ĐereFilip KrajinovićStefanos CicipasATP Hamburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara