Povratak Conge prilika za zaradu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.10.18. | 15:14

Francuski teniser se takmiči nakon višemesečne pauze, te će teško do pobede protiv Peje u prvom kolu turnira u Antverpenu

U senci najvećeg i najvažnijeg ovosedmičnog teniskog turnira, Kupa Kremlja u Moskvi gde se paralelno takmiče i žene i muškarci održava se i nekoliko manjih takmičenja. Među njima je i ATP 250 turnir u Antverpenu (tvrda podloga, 612.755 evra), koji iako "manji" uspeo je da privuče zaista kvalitetne igrače.

Pošto je ovaj takmičarski dan već odmakao red je da bacimo pogled šta nas to na European openu očekuje tokom utorka. Pažnju su nam skrenula dva čuvena imena belog sporta, Žoa Vilfreda Conge i Gaela Monfisa. Prvi Francuz se vraća na teren nakon sedmomesečne pauze zbog povrede i rođenja deteta (odigrao je meč u Mozelu sredinom septembra i izgubio), a neće imati nimalo lak posao na samom startu turnira. Prvi put u karijeri protivnik će mu biti Gvido Peja, opasni Argentinac koji trenutno drži 65. poziciju na svetu, čime je 10 mesta ispred Conge. Da je sve OK  francuski as bi bio favorit, ali kvota 2,29 na Peju u ovom, slučaju deluje veoma privlačno, svakako privlačnije od 1,55 na Congu.

Izabrane vesti

Što se tiče Monfisa on bi trebao da ima lakši zadatak protiv domaćeg igrača Rubena Bemelmansa iako se nalazi u očajnoj formi, toliko slaboj da je nedavno odigrao i čelendžer na Tajvanu. I osvoji. Ali, jedna stvar je kod njega konstanta - duh velikog borca. Zato i sada kada gubi u nizovima to ne deluje toliko drastično kada se pogledaju rezultati, jer je skoro svaki put to bilo u tri seta, ali i sa taj brejkom. Ipak je Parižanin veliki favorit, verujemo da može do druge pobede na isto toliko odmeravanja sa Belgijancem koji jednostavno nije njegov nivo, ali ne bez velike borbe.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Žo Vilfred CongaGael Monfisbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara