Đoković (© Reuters)
Đoković (© Reuters)

Pred finale Australijan opena: Đoković i Medvedev će ubiti jedan drugog, šanse Novaka 55 odsto

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 10:37

Prognoza Aleksa Koreče

Ostala je samo još jedna prepreka. Biće je vraški teško preskočiti, jer Danil Medvedev ima tri pobede u poslednja četiri susreta sa Novakom Đokovićem. Ima i samopouzdanje kao australijski kontinent, oličeno u podatku da je u dosadašnjem toku turnira izgubio samo dva seta. Ima i ruku koja tera na oprez.

I – protivnika koji cilja devetu titulu na Rod Lejver areni. Ono što je Rolan Garos za Rafaela Nadala to je Australijan open za 33-godišnjeg Beograđanina.

Izabrane vesti

Smatram da će jedan drugog ubiti. Očekujem veoma dug meč, obojica gaje sličan stil. Tražiće šansu iz servisa, njihovi bekhendi su neverovatni... Prilikom forhenda, Novak pomera zglob malo više od Danila. Igraće se kao u ogledalu, neverovatni bekhendi, sjajni takmičari“, zapaža Aleks Koreča, čuveni španski as.

Nekada je bio drugi reket sveta, sad je stručni konsultant na Eurosportu, dobro upoznat sa prilikama u modernom tenisu. Zato i ceni šanse Srbina i Rusa.

Jedina stvar koja razlikuje Novaka Đokovića je što ima 17 grend slem titula, od toga osam u Melburnu. Ako pogledamo obojicu, mislim da je Medvedev pokazao da je u boljoj formi. Biće ga baš teško pobediti. Novak će morati da bude u svom najboljem izdanju i moraće da ima jasan plan i način igre, jer su obojica neverovatni defanzivci, ali i obojica vole da napadaju“.

Novak Đoković je u polufinalu počistio sa terena Aslana Karaceva, dok je Danil Medvedev preslišao Stefanosa Cicipasa. Teško je očekivati da neko u finalu slavi ubedljivo.

Biće zanimljivo videti ko i u kojim trenucima će dominirati. Obojica se oslanjaju na svoj servis, posebno Danil. Novak je u tom segmentu, takođe, napredovao. Ne bih se iznenadio da meč traje tri i po, četiri sata. Ako su obojica zdravi, imaćemo pakleni sudar. Blago naginjem ka Novaku, ali samo malo, možda 55-45 u korist Đokovića, kad su procenti u pitanju“, dodao je Aleks Koreča.

Finale je na programu u nedelju od 9.30.



tagovi

Novak ĐokovićAleks KorečaDanil MedvedevAustralijan openAustralijan Open 2021.TenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara