Koko Gauf (Reuters)
Koko Gauf (Reuters)

Prošle sezone tinejdžerka iznenadila četvrtfinalom, sada vidi trofej Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 16:51

Američka 18-godišnjakinja Kori "Koko" Gauf bez izgubljenog seta stigla do polufinala Frenč opena

Prošle godine Koko Gauf oduševila je svetsku javnost kada je kao 17-godišnjakinja u svom drugom pojavljivanju na Rolan Garosu dosegla četvrtfinale, a šta reći za nastupe na pariskoj šljaci koje demonstrira u aktuelnom. Američka tinejdžerka je bez izgubljenog seta stigla do pretposlednje prepreke do trofeja, pošto je i u četvrtfinalu briljirala protiv sunarodnice Sloun Stivens - 2:0 (7:5, 6:2).

Pobedom za 93. minuta protiv finalistkinje Rolan Garosa iz 2018. godine, Gaufova je obezbedila povratak među 20. najboljih na planeti (najbolji renking 15. mesto početkom aprila), ali govor tela na terenu sugeriše da ne planira tu da se zaustavi. Još jedna pobeda, protiv italijanske senzacije Martine Trevisan u polufinalu, donelo bi Amerikanki 12. mesto VTA liste i plasman karijere. Da pustimo mašti na volju, ako podigne trofej, od ponedeljka će biti osma na svetu.

Izabrane vesti

Amerikanka je duel protiv daleko iskusnije zemljakinje počela vrlo autoritativno, osvajanjem uvodna tri gema u koje je stao jedan brejk. Čuvala ga je sve do devetog gema kada je njoj zadrhtala ruka pri servisu. Ipak, brejk, kasnije i izjednačenje protivnice na 5:5 je nije pokolebalo i uzdrmalo, te je servi gemom bez izgubljenog poena napravila uvertiru za naredni u kojem je drugu set loptu pretvorila u vođstvo.

U narednom setu samo u dva gema nije bilo brejka. Stivens je otvorila drugi period u tom maniru, ali onda dozvolila protivnici da osvoji čak pet uzastopnih gemova. Osvajala je u tim trenucima Stivensova manje od polovine poena na ubačeni prvi servis, a kad bi morala da se oslanja na drugi, izgubila je sve poene (0/8).

Gauf je pri vođstvu od 3:1 spasila čak tri brejk šanse, a iako je na 5:1 izgubila servis gem, simobolično, brejkom je zatvorila svoju četvrtfinalnu priču. Najbolji plasman na grend slemovima je već štikliran, ali Koko Gauf i te kako dobro zna za šta se bori i gde će je dovesti finale, ili trofej u Parizu,


tagovi

Kori Gof

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara