Arina Sabalenka (Reuters)
Arina Sabalenka (Reuters)

Prštaće u polufinalu: Sabalenka na Pliškovu, Kerber sanja 2018. godinu, ali preti joj najbolja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.07.21. | 18:02

Čehinja i Beloruskinja do najvećeg uspeha na Vimbldonu, Nemici svetski broj 1 Ešli Barti pretposlednja prepreka

Nastavlja se dominacija Karoline Pliškove na ovogodišnjem Vimbldonu. Čehinja je do polufinala došla bez izgubljenog seta i sa samo jednom predstavom koja je trajala duže od sat i po vremena. U borbi za mesto među najbolje četiri pala je Švajcarkinja Viktorija Golubić koja je imala snage za svega četiri gema - 2:0 (6:2, 6:2).

Apsolutna kontrola 13. teniserke sveta oličena je kroz 28 vinera, čak 18 više od protivnice. Nekadašnji svetski broj 1 je diktirala tempo u poenima uz autoritativnu izvedbu sa servis linije - izgubila je samo šest od 36 poena kada je ubacila prvi servis uz osam nedobranjivih početnik udaraca. Švajcarkinja se apsolutno ni za šta nije pitala, a Čehinja je došla do najvećeg uspeha u karijeri na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Pliškova je formirala prvi polufinalni par zajedno sa Arinom Sabalenkom koja je imala nešto zahtevniji posao protiv Tunišanke Žaber, iako ga je okončala sedam minuta brže nego Pliškova protiv Golubić - 0:2 (4:6, 3:6). Utisak je da će sve prštati od snažnih forhenda u polufinalu.

Borba je trajala 75 minuta, a u prvom setu nije bilo brejka sve do desetog, ujedno i odlučujućeg gema koji se pretvorio u pravi maraton. Žaber nije uskoristila četiri gem lopte za izjednačenje 5:5, a Beloruskinja je unovčila petu priliku da uzme prvi set. U narednom je odlično počela, oduzela servis protivnici u drugom gemu, ali se Tunišanka vratila ribrejkom već u narednom. Afrička teniserka je bila konstantna pretnja kada je protivnica servirala, ali je Sabalenka ipak uslepa da još jednim brejkom povede 5:3, a potom na svoj servis overi prolaz dalje.

Mogla je Češka da ima čak dve predstavince u polufinalu, ali je na put tome stala Anđelik Kerber eliminisavši šest mesta bolje rangiranu Karolinu Muhovu - 0:2 (2:6, 3:6). Podsetila je iskusna Nemica na izdanja iz 2018. godine kada je prvi i jedini put podigla vimbldonski trofej i to savladavši Serenu Vilijams u finalu.

U prvom setu je Nemica dva puta oduzimala servis protivnici i povela prilično brzo i lako, dok je u narednom Muhova prva stigla do brejka. Nije bila dosledna da ga potvrdi sigurnim servisima, već je dozvolila protivnici da se ekspresno vrati, a onda da novim brejkom povede 4:2 u gemovima i trasira put ka plasmanu u polufinale. Tamo će se Kerber sastati sa aktuelnom vladarkom WTA liste Ešli Barti.

Barti puca od motiva da posle odustajanja zbog povrede na Rolan Garosu, na Vimbldonu pokaže zašto je najbolja i dođe do drugog trefeja na grend slem turnirima. To je pokazala i protiv Ajle Tomljanović koju je počistila za 68. minuta igre - 2:0 (6:1, 6:3). Nema sumnje da će Kerber u polufinalu biti znatno tvrđi orah, pa Australijanki ne bi smele da se ponove 22 neiznuđene greške na 22 forhenda kao što je bio slučaj u današnjem meču.




tagovi

VimbldonArina SabalenkaKarolina PliškovaAnđelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara