Foto: AFP
Foto: AFP

Prva grend slem pobeda za Stojanovićevu u karijeri! U narednom kolu protiv Serene Vilijams

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 03:30

Srpska teniserka preko Irine Begu do druge runde Australijan opena - 2:0 (6:3, 6:4)

Veliki dan za Ninu Stojanović! Srpska teniserka ostvarila je prvu pobedu na nekon od grend slem turnira. U prvom kolu Australijan opena Stojanovićeva je u dva seta bila bolja od Irine Begu – 6:3, 6:4.

Bio je ovo četvrti nastup u singlu za Stojanovićevu na grend slem turnirima. Prethodne sezone učestvovala je na Australijan openu, Roland Garosu i Ju-es openu, ali je takmičenje završavala već na startu. Ove godine je po prvi put otišla korak dalje posle borbe koja je trajala nešto više od sat i 40 minuta.

Izabrane vesti

Nina je već u prvom gemu morala da se suočava sa pet brejk lopti, ali je uspela da sačuva servis gem, čime je u velikoj meri odredila dalji tok seta. U narednom gemu napravila je brejk, ubrzo povela sa 3:0 i rutinski privela prvi set kraju.

U drugom setu Stojanovićeva je povela sa 2:0, ali je potom izgubila servis gem i Begu je izjednačila na 3:3. Međutim, srpska teniserka je odmah potom uzvratila, čime je napravila veliki korak ka prvom grend slem trijumfu. U finišu meča se osetio i umor kod rumunske teniserke, koja je u prethodnih osam dana odigrala četiri meča na pripremnom turniru, te je morala da zatraži i medicinski tajm-aut.

Mogla je Nina već pri rezultatu 5:3 da reši pitanje pobednika, ali nije uspela da iskoristi dve meč lopte, pa je kartu za narednu rundu obezbedila svojim servisom, iskoristivši treću meč loptu.

U narednom kolu našu teniserku očekuje Serena Vilijams, koja gotovo da se nije preznojila u prvoj rundi. Amerikanda je za manje od sat vremena završila posao protiv Laure Sigemund - 2:0 (6:1, 6:1).

Nešto lakše od srpske teniserke u narednu rundu se plasirala i Naomi Osaka. Japanska teniserka se do druge runde praktično prošetala, savladavši veteranku Anastasiju Pavljučenkovu u dva seta – 6:1, 6:2, za svega 70 minuta igre.

Odlično je trostruka grend slem šampionka servirala tokom čitavog meča, dozvolivši rivalki da napravi brejk samo jednom na meču, i to pri rezultatu 4:0 u prvom setu. S druge strane Pavljučenkova je svoj servis gem uspela da odbrani u samo dva navrata, te nije imala šta da traži u duelu sa osvajačicom Australijan opena iz 2019. godine.

AUSTRALIJAN OPEN /ŽENE) - 1. KOLO

Ponedeljak

Z. Dijas - T. Zidanšek 2:0 (6:2, 7:5)

K. Flipkens - V. Vilijams 0:2 (5:7, 2:6)

P. Hercog - K. Garsija 0:2 (6:7, 3:6)

R. Marino - K. Birel 2:0 (6:0, 7:6)

A. Pavljučenkova - N. Osaka 0:2 (1:6, 2:6)

J. Švedova - K. Đorđi 0:2 (3:6, 3:6)

N. Stojanović - I. Begu 2:0 (6:3, 6:4)

L. Sigemund - S. Vilijams 0:2 (1:6, 1:6)

B. Pera - A. Kerber 2:0 (6:0, 6:4)

I. Švjotek - A. Rus 2:0 (6:1, 6:3)


 


tagovi

Nina StojanovićAustralijan openNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara