Kreg Tajli (©Reuters)
Kreg Tajli (©Reuters)

Prvi čovek Australijan Opena: Nisu tačne priče da smo Đokoviću plaćali sudske troškove, smeštaj i avion

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 10:06

Kreg Tajli je ipak izbegao odgovor na pitanje: kolika je odgovornost organizatora turnira za sve ono što se desilo prvom reketu sveta?

Nadali su se u Melburnu da je najgore prošlo, ali novi talas omikron soja napravio je dar-mar na početku 2022. godine. Slomilo se na Novaku Đokoviću, kome je oduzeta viza zbog straha da bi njegovo odbijanje da se vakciniše moglo da rasplamsa antivakserski lobi. Mnogi su ipak pri stavu i da su Vlada Australije, a posebno organizatori Australijan Opena mogli da bude precizniji prilikom sastavljanja pravila za dobijanje vize. Ipak, prvi čovek Otvorenog prvenstva Australije Kreg Tajli odbija da o tome detaljno govori bar dok se turnir ne završi. Tvrdi i da ne razmišlja o ostavci, ali i da priče lokalnog političara Džona Loka, bivšeg gradonačelnika jedne od opština u Melburnu, o tome da je Tenis Australija plaćala Đokoviću sudske troškove, smeštaj i avion jednostavno nisu tačne.

Izabrane vesti

Video sam taj izveštaj. Nećemo da ulazimo u detalje i finansijske aranžmane koje smo imali sa igračima, ali ti izveštaji jednostavno nisu tačni“, rekao je Tajli.

Nije ipak bio tako otvoren kada ga je lokalni novinar pitao ima li u celoj ovoj priči oko Đokovića i odgovornosti Teniskog saveza Australije? Izbegao je pitanje kao da je iskusan diplomata.

Koncentrišemo se na turnir i dve nedelje tenisa. Kada završimo turnir i dobijemo dva nova šampiona ceo tim će sesti i sve analizirati. Videćemo šta smo uradili, šta je moglo bolje, šta bi trebalo da promenimo. Tako je svake godine, pa će tako biti i ove“.

Na konkretno pitanje da li razmišlja o ostavci mnogo je bio jasniji.

Ne! Koncentrisan sam na organizaciju ovog turnira. Ponosan sam na sve što je tim uradio“.

Na kraju, Tajli je govorio i o dilemi oko testiranja učesnika na samom turniru. Jedan pozitivan slučaj je već prijavljen, a Aleksander Zverev je otvoreno rekao da bi ih bilo više da se teniseri više testiraju. Tajli i tu negira odgovornost.

Cele godine igrači putuju širom sveta. Kod nas su bezbednosni protokoli strožiji nego inače. Čim dođu moraju da se testiraju. Između petog i sedmog dana će opet na test. Na sve to imaju obavezne testove ako dobiju bilo kakve simptome. Svaki igrač dobije i opremu za brzi test, koju može da pokupi ili u hotelu ili ovde na terenima. Za sada, program dobro radi, uspešan je. Nisu samo testovi u pitanju, već i držanje fizičke distance, nošenje maske, vidite da svi igrači imaju maske. Uvek ih podsećamo oko higijene, kako da ostanu bezbedni. I ne samo oni, već i građani Viktorije“, kaže Tajli.

Bez da zaista nešto i kaže...


tagovi

Australijan openNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara