Olga Daniliović (©Starsport)
Olga Daniliović (©Starsport)

Prvi grend slem Olgi poklon za rođendan

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 13:03

„Hvala Novaku za sve što čini za nas“, poručuje Danilovićeva

Najlepši poklon za 20. rođendan Olga Danilović je darivala sama sebi. Kada dođe 20. januar, dan njenog rođenja, biće u karantinu u Australiji, gde će čekati svoj debitantski nastup na jednom grend slem turniru.

Taj uspeh Danilovićeva je ostvarila jutros pobedom u 3. kolu kvalifikacija za Australijan open, koje su se ove godine igrale, zbog korona virusa, u Dubaiju.

Izabrane vesti

Presrećna sam što sam prvi put izborila plasman u glavni žreb grend slema, pogotovo što je prethodna sezona bila teška, neizvesna, haotična zbog svega što nam je doneo virus korona. Nije bilo turnira, nije bilo mnogo mečeva, čak i pripremni period za 2021. nije bio onakav kakav obično biva“, rekla je Olga posle uspeha u kvalifikacijama.

Ona se posle svega posebno zahvalila – Novaku Đokoviću.

Verovala sam u svoj rad, u sebe i pripreme koje sam zahvaljujući Novaku Đokoviću imala u Teniskom centru Novak zajedno sa trenerima Borisom Bošnjakovićem, Kristijanom Šnajderom i Vladom Radonjićem. Velika zahvalnost Novaku za sve što je učinio i čini, a na nama je da se borimo i opravdamo svu njegovu ljubav, zalaganje i sve što radi za boljitak svih nas. Partijama i pobedama u Dubaiju sebi sam priuštila najbolji mogući rođendanski poklon, a to je da ću 20. rođendan dočekati i proslaviti u Australiji“, presrećna je Danilovićeva.

Plasman u glavni žreb Australijan opena posle dve godine je ostvario i stari vuk Viktor Troicki.

Odličan početak godine, jako sam zadovoljan igrom i rezultatom i srećan zbog plasmana u glavni žreb Melburna. Dokazao sam sebi da nisam za otpis, da i dalje mogu da igram na visokom nivou i sada sa velikom dozom samopouzdanja i energije ulazim u nastavak ovog takmičenja. Taman ću večeras sa užitkom ovde u Dohi dočekati srpsku Novu godinu, koju čestitam svim našim ljudima i krećem za Australiju. Tamo nas čeka 15 dana karantina, ali takva su vremena i u skladu sa tim mora da se živi i radi, izdržalo se i preživelo i gore od karantina. Važno je da se zdravo i idemo u nove životne pobede“, podvukao je Troicki.

On će pre nastupa na Australijan openu imati ulogu selektora reprezentacije Srbije na ATP kupu, koji će se igrati od 1. do 5. februara u Melburnu. 


tagovi

Olga DanilovićViktor TroickiAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara