Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Prvi put posle pet godina: Đokovićeva sledeća stanica je Indijan Vels

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 12:38

Potvrđeno

Nije dugo trajala dilema oko toga koji će sledeći korak da napravi u sezoni koja je još u povoju.

Prvi put u karijeri najbolji teniser sveta izgubio je polufinale Australijan Opena, a kako je potvrđeno na sajtu Novaka Đokovića, sledeći turnir koji će igrati je – Indijan Vels.

Izabrane vesti

Novak se u srcu Kalifornije nije pojavljivao od 2019. godine, a glavni razlog bila je pandemija virusa korona, odnosno zbog strogih pravila za ulazak nevakcinisanih stranaca u SAD. Đokoviću je zbog toga praktično bilo zabranjeno da igra turnire u SAD, iako je sportski svet lobirao da se ta suluda zabrana skine, ali za to nije bilo sluha.

Nedelja, 09.35: (1,40) J. SINER – D. MEDVEDEV (3,00)

Masters u Indijan Velsu je osvajač 24 grend slema dosad osvajao pet puta – 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Turnir je na programu od 6. do 17. marta, što znači da će Đoković uzeti duži odmor kako bi sanirao eventualne povrede i pripremio se što bolje za američku turneju.

Podsetimo, Đoković je prethodnih godina posle Australije mahom igrao na turnirima u Dohi ili Dubaiju, ali se sada ipak odlučio za nešto drugačiji pristup. Nije to nikakvo iznenađenje, ne toliko zbog ishoda polufinalnog meča sa Janikom Sinerom u Melburnu, koliko zbog godina i želje da se maksimalno posveti samo najvećim turnirima u kalendaru. Osim toga, ne treba zaboraviti da je ovo olimpijska godina, zbog čega je Novak sigurno već napravio potpuno drugačiji raspored kako bi što spremniji dočekao jedini veliki turnir sa kojeg mu fali titula, odnosno zlatna medalja.

Posle Indijan Vels sledi Masters u Majamiju, a zatim se sezona seli u Evropu, gde slede Monte Karlo, Madrid, Rim...


tagovi

Novak ĐokovićATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara