Arina Sabalenka (©Reuters)
Arina Sabalenka (©Reuters)

Prvo mesto je već obezbedila, a sada želi i trofej US Opena: Sabalenka preslišala Ženg za polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 20:05

Od narednog ponedeljka Beloruskinja će prvi put u karijeri postati vodeća na WTA listi, a još dve pobede dele je od novog grend slem trofeja

Čekala je dugo Arina Sabalenka da konačno svrgne Igu Švjontek sa vrha WTA liste. Zahvaljujući odličnoj sezoni, ali s druge strane i svesrdnoj pomoći Poljakinje koja nije u prepoznatljivoj formi u poslednje vreme, devojka iz Minska biće od prestojećeg ponedeljka novi lider ženskog teniskog karavana. Sada je potpuno rasterećena i hita ka drugoj grend slem tituli u karijeri. Nemoćna pred Sabalenkom bila je i Kineskinja Ćinven Ženg. Svega 74 minuta trajao je meč na stadionu Artur Eš; 2:0 (6:1, 6:4).

Monstruozno je delovala Sabalenka praktično od prvog poena. Samo dvadeset minuta bilo je joj je dovoljno da povede s 5:0 u prvom setu, a prilično joj i Ženg pomagala očajnim procentom prvog servisa. Nije mogla Kineskinja ništa u situaciji gde je bila na nedopustivih 25 odsto ubačenog. Sabalenka je pritom maksimalno redukovala broj neiznuđenih grešaka, a sve njene protivnice svesne su centrifuge u koju će upasti, kada Beloruskinja to uradi.

Izabrane vesti

Uspela je 23. igračica sveta da pruži jači otpor u drugom setu i malo produži boravak na centralnom terenu kompleksa Flešing Medouz. Popravila je procenat ubačenog prvog servisa na 50 odsto, a krenula je i da bude nešto konkurentnija u razmenama. Ipak,pri rezultatu 3:3 Sabalenka je iskoristila brejk priliku i prelomila meč. Držala je servis do kraja meča i rutinski trijumfovala, ne dozvolivši protivnici nijednu brejk šansu za sat i 14 minuta igre.

Protivnica Arine Sabalenke u polufinalu biće pobednica duela Marketa Vondrušova - Medison Kiz. Duel između aktuelne šampionke Vimbldona i udanice domaće publike počinje jedan čas nakon ponoći po srednjooevropskom vremenu. Podsetimo, prošlog takmičarkog dana mesto u polufinalu izborile su Amerikanka Kori Gof i Čehinja Karolina Muhova.




tagovi

Arina SabalenkaUS Open 2023US open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara