(© Reuters)
(© Reuters)

Publika uživa, publika negoduje: Mari okrenuo Cicipasa, nastavak posle Alkarasa

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 00:25

Laslo Đere čeka rivala

Sjajan meč ponudili su Endi Mari i Stefanos Cicipas publici na Centralnom terenu Vimbldona, šteta samo što nije još malo potrajao. Ne mari, biće nastavljen u petak, kad će Laslo Đere saznati ko će mu biti rival u trećem kolu ovogodišnjeg izdanja prestižnog turnira.

U trenutku prekida Britanac je vodio 2:1. I to preokretom. U susretu tokom kojeg su rivali uglavnom čuvali servise (viđen samo jedan brejk), Mari je pokazao mentalnu čvrstinu, nadoknadio set zaostatka, poveo i delovalo je da je u situaciji da nokautira Grka. Mada, u 22.48 po londonskom vremenu, duel je prekinut, kako se ne bi ušlo u kršenje propisa koji zabranjuju održavanje mečeva posle 23 sata, odnosno ponoći po našem. Čak je Škot morao da smiruje navijače koji su se protivili odlucu organizatora, maltene da ih moli da napuste tribine, ali će se vratiti u petak popodne, kad se okonča meč u kome je Karlos Alkaras favorit protiv Aleksandera Mulera iz Francuske.

Izabrane vesti

Imao je Mari dodatni razlog za takav stav. Koliko god oduševljavao navijače potezima, toliko ih je zabrinuo u završnici trećeg seta. Pao je na travu usled povrede zadnje lože leve noge, ali je dovršio taj deo igre i sad će njegov lekarski tim imati dodatnu obavezu da ga osposobi za duel sa Cicipasom.

Što se toka duela tiče, Stefanos ga je bolje otvorio, dobio je taj-brejk i poveo. U drugom su oba tenisera ljubomorno čuvala serivse, da bi Mari u doigravanju bio bolji (7:2), a na krilima tog optimizma, iako mu je 36 godina, napravio zasad jedini brejk, početkom trećeg seta, uspešno ga čuvajući do kraja istog.


tagovi

ATPTenisEndi MariStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara