Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Radila metla za kraj tinejdžerskog perioda: Alkaras pustio Hačanova da se ponada, pa počistio linije

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 19:17

Španac sve bliži odbrani titule u Magičnoj kutiji…

Karlos Alkaras u Magičnoj kutiji igra magičan tenis. Poklonio je sebi najlepši pokon pred 20. rođendan. Sa tinejdžerskim danima je gotovo, a za kraj je “radila metla”. Fenomen iz Mursije je ostvario 36. pobedu na turnirima iz Masters kategorije i ponovo nije prepustio ni set rivalu – 2:0 (6:4, 7:5).

Španski tinejdžer pustio je Karena Hačanova da se ponada u drugom setu, da dođe na korak do izjednačenja, a onda je protutnjao poput furije. Ubacio je u veću brzinu, počistio linije i na izuzetno uspešno razdoblje u karijeri stavio tačku. Vreme je za malo “ozbiljnije” godine, a jedan od rekorda koji nije oborio jeste broj pobeda u tinejdžerskim danima. I dalje ga drži Rafael Nadal, iznosi 53. I neće skoro biti srušen.

Izabrane vesti

Opet je zaplesao na dobro poznatom podiju, približio se odbrani trofeja u Madridu i došao do 27. pobede u tekućoj sezoni. Više ih od Karlosa Alkarasa ima samo Danil Medvedev – 33. Iza su ostali Janik Siner (26), Stefanos Cicipas (23), Andrej Rubljov (23), Kameron Nori (23), Holger Rune (22)…

Pritom, produžio je impozantnu seriju na turnirima na kojima se pojavio od početka godine. U Buenos Ajdresu, Barseloni i Indijan Velsu je podigao trofej, u Rio de Žaneiru bio finalista, u Majamiju polufinalista. I u Madridu je stigao do polufinala, ušao je među najbolja četiri, a za to mu je bilo potrebno nešto manje od dva časa.

Karlitos je mogao i ranije da završi posao, ali je izabrao teži put. Đak Huana Karlosa Ferera je bio dominantan u prvom setu, osvojio je bezmalo svaki poen na prvi servis (18/20) i spasao jednu brejk loptu. Nije dao previše prilika Karenu Hačanovu da ga ugrozi, međutim, u nastavku je usledio strmoglav pad.

Prestao je da šeta ruskog tenisera, da lagano dobija poene i u četvrtom gemu drugog seta prepustio je servis rivalu. Karen Hačanov je potvrdio brejk, mogao da napravi još jedan… Propustio je priliku da završi set i skupo je platio. Vratio se Karlos Alkaras u meč, napravio dva brejka i iskoristio šansu koja mu se ukazala. Na svoj servis je stigao do nove pobede u Magičnoj kutiji, dovoljna mu je bila jedna meč lopta.



tagovi

Karlos AlkarasKaren HačanovATP MadridATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara