(©Reuters)
(©Reuters)

Rafa razbio nos samom sebi, pa razbio i Fonjinija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 09:05

Italijan dobio prvi set, ali nije izdržao – 3:1

Okrvavljenog lica Rafael Nadal se probio kroz drugo kolo US opena u okršaju sa Fabiom Fonjinijem. Nisu se njih dvojica „dohvatila za gušu“ na terenu, ali je španski teniser razbijenog nosa otišao sa terena u Njujorku.

Nadal je i pored tog problema uspeo da dovrši nalet u kojem je bio i da pobedom od 3:1 u setovima prođe u treće kolo poslednjeg grend slema u sezoni – 2:6, 6:4, 6:2, 6:1.

Izabrane vesti

Neobična scena za teniske terene desila se na početku četvrtog gema trećeg seta, kada je Rafa već imao solidnih 3:0. U pokušaju da vrati udarac, Nadal je u beton udario reketom, koji mu se rikošetirao direktno u nos. Španac je pao, krv je odmah krenula.

Počelo je da mi se vrti u glavi. Mislio sam da sam polomio nos i da će odmah da otekne“, pričao je Rafael posle meča.

Na kraju, ipak, ništa dramatično se nije dogodilo. Nadal je odležao dok mu je ukazana pomoć, dobio je flaster preko nosa, a sve to mu nije smetalo da dovrši meč koji je bio u tom momentu „jednosmerna ulica“.

Fonjini je odigrao sjajno prvi set, dobio ga sa 6:2 i delovalo je da bi mogao do iznenađenja na US openu. Njemu nije strano da pobedi Nadala na velikim turnirima. Svoju šansu Italijan je propustio u drugom setu. U prvih pet gemova viđeno je pet brejkova, ali je Fabio izašao iz te razmene kao bolji, sa brejkom prednosti je vodio 4:2. I tu se ugasio...

Nadal je vezao četiri gema, dobio set i momentum meča se potpuno preokrenuo. Fonjini više nije ni verovao da može do trijumfa, a Rafa je, uz malu „sabotažu“ samog sebe, uspeo da dođe do pobede i prolaza u 3. kolo, gde ga čeka Rišar Gaske, koji je u drugom kolu eliminisao Miomira Kecmanovića


tagovi

Rafael NadalUS openFabio Fonjini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara