Rame više mučilo Đokovića nego Londero

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.19. | 08:08

Povreda je prisutna i ne da mira srpskom teniseru koji se plasirao u treće kolo US Opena

Slavio je Novak Đoković protiv Argentinca Huana Ignasija Londera sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1) i tako se plasirao u treće kolo US Opena. Nije ovo Pirova pobeda, ali jeste problematična za Novaka jer levo rame nastavlja da ga muči i to toliko da je morao dva puta da traži pomoć lekara. Čak je i završetak meča bio pod znakom pitanja...

U trećem kolu Novaku će rival biti bolji iz meča u kome će Dušan Lajović ukrstiti rekete protiv Denisa Kudle.
"Morao sam da dam sebi vremena kako bih shvatio o kakvoj se povredi radi. Večeras je to uticalo na moju igru, posebno tokom servisa i na bekhendu. Nije bilo lako igrati sa takvim osećajem u ruci. Nisam to iskusio mnogo puta u karijeri. Takođe, imao sam sreće što sam uspeo da nađem način da se vratim u meč i da ga završim u tri seta. Imao sam medicinski tajm aut, na pauzama sam pokušavao sam da se snađem kako bih ispoštovao pravila koja postoje vezano za medicinsku pomoć tokom meča. Sve to mi je pomoglo da ostanem u meču. Sredinom prvog seta nisam bio siguran da li ću uspeti da odigram meč do kraja. Zaista mi je drago što jesam", rekao je Đoković posle meča.

Izabrane vesti

Dodao je Novak da će u toku dana imati konsultacije i dodatne preglede, te da se nada da će imati dovoljno vremena da se oporavi i odigra naredni meč bez bolova.

Otkrio je srpski teniser posle meča da ova povreda i nije toliko "nova".
"Nova je u smislu da tokom karijere nikada nisam imao konkretno ovakvu povredu. Ali, nije nova jer me muči već nekoliko nedelja. Nekih dana je bol jača, nekih slabija, menja se. Ovo danas je bilo snažno i nepredvidivo", rekao je Đoković.

Definitivno su ovi problemi sa levim ramenom zasenili pobedu nad Argentincem jer se ništa drugo nije ni očekivalo. Nažalost, ukoliko se povreda pokaže težom nego što bismo svi mi voleli, Novak bi mogao da ima velikih problema u nastavku turnira.

Imao je ih je i protiv Londera. Argentinac je prvi napravio brejk u prvom setu, ali je Đoković uzvratio sa dva i dobio prvi deo igre u svoju korist. Drugi set je takođe obilovao brejkovima, Londero ih je imao čak dva prednosti, vodio je s 3:0 u gemovima, ali ni to mu nije pomoglo pa je drugi set pripao srpskom teniseru u taj-brejku. Treći set je već bio rutina, a Đoković ga je dobio uz čak četiri oduzeta servisa protivnika.

Pobeda je tu, piše se, Đoković dobro gura na US Openu rezultatski, samo još to rame da bude kako treba pa da opet gledamo teniskog majstora kako šije protivnike u Njujorku bez bolnih grimasa. To je trenutno najvažnije.

Pogledajte i poslednju epizodu serije Ekipizza...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara