Foto: Reuters
Foto: Reuters

Redovna mušterija na pariskom meniju: Đoković za korak ka 19. grend slemu, Berankis za prvi set

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 10:20

Litvanac na Novakovom putu do osmine finala

Dueli sa Sandgrenom i Kuevasom poslužili su Novaku Đokoviću poput treninga za glavne izazove koji predstoje prvom reketu sveta u francuskoj prestonici, a u rang lakših prepreka svrstava se i susret zakazan za danas od 13.30 protiv Ričardasa Berankisa u šesnaestini finala Rolan Garosa.

Motivisan da napravi novi korak u trci po broju osvojenih grend slem titula prvi reket sveta dominantno je krenuo u pohod na 19. trofej iz ranga najvrednijih, te su prethodna dva rivala na pariskoj šljaci na surov način osetila Đokovićevu snagu. Po oko dva časa borbe (Sandgren eliminisan za 120, a Kuevas za 128 minuta), bez osvojenog seta i uz tek jedan brejk na Novakov servis, bilo je sve što su prethodnici litvanskog tenisera uspeli da ostvare protiv Srbina, te će pravi podvig biti ukoliko 93. teniser sveta izbegne sudbinu koju je doživeo u oktobru na istom turniru.

Izabrane vesti

Prethodne sezone, u drugom kolu Rolan Garosa, Berankis je eliminisan upravo od Đokovića koji je za 82 minuta, uz pet izgubljenih gemova, stigao do trijumfa, a imajući u vidu trenutnu formu rivala jasno je da bi čak i osvajanje jednog seta predstavljalo uspeh za Litvanca.

Iako tradicija nagoveštava lak posao za srpskog tenisera koji je u tri dosadašnja susreta svaki put slavio bez izgubljenog seta, pobede Berankisa nad Humbertom i Dukvortom pozivaju na oprez.

„Dve dobre pobede za njega. Bolje igra na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na lopti i brz je. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima – stoji blizu linije, udara brzo i ravno. Znam kako treba taktički da se postavim, i na treningu ću se malo prilagoditi njemu“, kazao je Đoković.

(1,01) Đoković - Berankis (10,9)

Dodatni motiv, uz dva grend slem trofeja zaostatka u odnosu na Nadala i Federera, prvom reketu sveta u francuskoj prestonici je i povratak publike o kojem je govorio u nekoliko navrata. Čari igranja pred publikom Srbin je osetio u Beogradu gde je osvojenim turnirom uhvatio zalet, te je u istom ritmu samo nastavio da niže pobede i na sjajnijoj pozornici.

„Kao i svake godine želim da odem što je dalje moguće na ovom turniru. Priprema za ovaj grend slem je bila dobra, udarao sam čisto, nisam imao fizičkih problema i osećam da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Sutra ću se okrenuti razmišljanju o narednom protivniku i pripremama za taj meč“, rekao je Đoković.

Pobednik današnjeg duela u osmini finala odmeriće snage sa boljim iz italijanskog dvoboja Čekinato - Museti,


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara