Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković: Ostao sam miran, našao servis kad je bilo potrebno

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.06.21. | 19:41

Novak rutinski prošao drugo kolo

Daleko od toga da je Pablo Kuevas napravilo bilo kakav problem Novaku Đokoviću. Urugvajac je naterao najboljeg tenisera sveta da se malo više potrudi u trećem setu, ali srpski as je rutinski protutnjao do trećeg kola Rolan Garosa.

Posle meča, po navici, Đoković je pohvalio rivala za igru i istakao da nije bilo baš toliko lako kao što bi se reklo po rezultatu (6:3, 6:2, 6:4).

Izabrane vesti

Udarao je vrlo snažno, sa dosta spina i na forhendu i na bekhendu, ali ostao sam fokusiran. Treći set je bio zaista težak, ali podigao sam nivo igre, ostao miran, a našao sam i servis kada mi je bio najpotrebniji“, istakao je Đoković nakon pobede.

Nije bilo potrebno navoditi Novaka da kaže šta su mu ciljevi u Parizu.

Kao i svake godine želim da odem što je dalje moguće na ovom turniru. Priprema za ovaj grend slem je bila dobra, udarao sam čisto, nisam imao fizičkih problema i osećam da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Sutra ću se okrenuti razmišljanju o narednom protivniku i priprtemama za taj meč“, rekao je Đoković.

Njegov rival u trećem kolu biće Litvanac Rikardas Berankis, sa kojim je Novak jednom igrao u karijeri i lako pobedio na US openu sa 3:0. 


tagovi

Novak ĐokovićTenisRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara