(©Reuters)
(©Reuters)

Reket kojim je Đoković osvojio prvi RG prodat za više od 100.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.12.23. | 18:06

Uhvatila ga i unovčila izvesna Ebi Doerti

Kada je Novak Đoković osvojio poslednji poen u finalu Rolan Garosa 2016. godine protiv Endija Mareja, usrećio je sebe, ali i jednu osobu na tribinama.

Srpski as je nakon osvojene titule reketom iscrtao veliko srce po šljakastom terenu, a onda isti reket bacio u publiku. I uhvatila ga je izvesna Ebi Doerti.

Izabrane vesti

Ispostaviće se da će joj taj mig sreće doneti malo bogatstvo. Jer, Ebi je sinoć, sedam godina nakon meča, prodala reket na aukciji. I zaradila 107.482 dolara! Za toliko je „otišao“ poklon koji je neočekivano dobila od Đokovića.

Aukciju je održala kuća SCP, koja je specijalizovana za sportske memorabilije. I kako pišu svetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete. I prodat je za prilično finu sumu, što je iznenadilo i Ebi, koja je posle svega ispričala kako je došla do ovog vrednog predmeta.

„Sve je izgledao kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam „O, moj bože“. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspela“, ispričala je Doerti.

I pored toga, odlučila je da reket proda.

„Bula je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru“, objasnila je Ebi Doerti.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara