Aleksandra Krunić
Aleksandra Krunić

Reketi udaraju po Kanadi

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.08.18. | 12:58

Danas počinju obračuni u glavnom žrebu mastersa u Torontu i WTA Premier 5 turnira u Montrealu. Novak u dublu sa Andersonom, a Krunićeva preko Sevastove put Muguruze

Najbolje iz sveta tenisa (izuzev Rodžera Federera i Serene Vilijams) okupilo se ove sedmice u Kanadi pošto su počela dva važna turnira i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. I dok se devojke ove godine odmeravaju u Montrealu, momci su zamenili kao i svake sezone mesta sa njima i sada su u Torontu. Oba turnira se igraju pod nazivom Rodžers kup.

Izabrane vesti

Na mastersu u Torontu večeras se igraju prvi mečevi prvog kola počev od 17 časova po srednjoevropskom vremenu. Titulu u najvećem gradu Kanade brani Aleksander Zverev, koji će najozbiljniju opoziciju imati u Rafi Nadalu i Noletu Đokoviću, pošto je Rodžer Federer odlučio da preskoči ovaj masters koji se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 2.820.000 američkih dolara.

Drugi meč dana na Centralnom terenu igaru Džek Sok i Danil Medvedev. Snažni Amerikanac nije ponovio nastupe od prošle i pretprošle sezone u 2018, te je pao na 19. poziciju vezavši pet poraza u prvim kolima. Teško će mu biti protiv veoma opasnog Rusa, koji kada je nadahnut može skoro svakoga da ugrozi (izbacio Marina Čilića sa Vimbldona ove sezone), pa ne bi bilo čudo da povede sa 2-O u međusobnim okršajima. Kvota na Medvedeva je svakako veoma privlačna.

Osim ovog, veoma je interesantan i današnji duel "domaćeg asa" Miloša Raonića i Belgijanca Davida Gofana koji se takođe muči sa formom. Stasiti Podgoričanin veoma polako podiže igru i sada je pred njim veoma težak zadatak. Trenutno je 2-2 u međusobnim mečevima i veliko je pitanje ko će ovde biti nadigran. Perednost Raonića je taj domaći teren i zaista glasni navijači koji su mu više puta pomogli u karijeri.

Zanimljivo je istaći i da će Đoković u paru sa Kevinom Andersonom, momkom kojeg je nedavno savladao u finalu Vimbldona igrati dubl, a u prvom kolu danas će im se suprotstaviti domaći duo koji čine Denis Šapovalov i Feliks Ože Alizim. Naravno, Srbin i Južnoafrikanac su veliki favoriti.

A u Montrealu, gde se igra prestižni turnir Premijer 5 kategorije (tvrda podloga, 2.820.000 $) nastupa danasa Aleksandra Krunić koja će imati veoma težak zadatak u prvom kolu proitv Anastasije Sevastove. Naša Moskovljanka dobro zna devojku iz Lijepaje, trenutno 19. reket sveta, pošto ju je pobedila u tri navarata na sedam odmeravanja. Zanimljivo je obično mečevi nisu bili napeti, već su pobede bile prilično glatke na obe strane. Pobednica ovog meča ide na špansku superzvezdu, Garbinje Muguruzu.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžers kupAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara