(©Reuters)
(©Reuters)

Rekord koji će teško neko stići u skorije vreme: Novak počeo 400. nedelju na vrhu

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 08:09

Najveći teniser sveta svih vremena ponovo pomerio magičnu granicu

Čarobnjaci uglavnom imaju štapić iz kojeg puštaju magiju ili oni malo stariji nose pravi štap, ali jedan od najvećih sportista svih vremena svoje čarolije ispušta iz – reketa.

To šta radi Novak Đoković teniskim terenima sa 36 godina, nešto je neviđeno u istoriji ovog sporta. A, nema ni mnogo sličnih primera u ostalim disciplinama. Na četiri grend slema je igrao u finalu, tri trofeja je osvojio, četvrti mu je bukvalno skliznuo kroz prste. Osvojio je i završni masters pobedivši one najbolje, posle sebe, koji su mu se našli na putu.

Izabrane vesti

I nije preterano reći da je svet tenisa u potpunom šoku. Jer, još tamo posle Vimbldona su govorili da je gotov, da je završio svoje, slavio se novi kralj Karlos Alkaras, koji će bez sumnje biti „sledeća velika stvar“ u belom sportu, ali... Kada „gazda“ kaže da je vreme da se povuče.

Uglavnom, trijumf na završnom mastersu, sedmi u karijeri, rekordni u istoriji tenisa, poklopio se sa još jednim vanvremenskim rezultatom: Đoković je danas počeo 400. nedelju na teniskom tronu. Daleko, daleko iza njega je Federer sa 310, a još dalje Nadal sa 209 (na šestom mestu u istoriji). I ko zna dokle će to koplje Novak dobaciti dok ne kaže da je vreme da se okrene nekim drugim stvarima, jer je u tenisu uradio sve što je mogao, sve što nijedan teniser pre njega nije uspeo.

Osvajanjem trofeja u Torinu Đoković je osigurao da sedi na ATP tronu punih 409 nedelja, sve tamo do početka Australijan opena. I obezbedio je da na prvi grend slem u sezoni dođe kao prvi nosilac. Čista magija. I već sprema novu za 2024. godinu.

Rivale je već sada strah...


tagovi

Novak ĐokovićATP lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara