RF 100

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.19. | 09:42

Švajcarski teniser danas protiv Cicipasa kreće po jubilarnu titulu u jubilarnom 10. finalu turnira u Dubaiju

Po mnogim parametrima najbolji teniser svih vremena, Rodžer Federer danas od 16 časova po srednjoervopskom vremenu kreće po jubilarnu 100. ATP titulu koju juri još od kako je osvojio rodni Bazel u oktobru.

Protivnik Fedeksu u borbi za titulu na zaista prestižnom ATP 500 turniru u Dubaiju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 2.736.845 $) biće fenomenalni Stefanos Cicipas. Mladi Grk je plasmanom u finale, koje je obezbedio nakon teške pobede nad Gaelom Monfisom, uspeo da ispuni dečački san i postane Top 10 igrač, te na talasu tog raspoloženja može da pruži sjajnu partiju.

Izabrane vesti

Mi ipak malu prednost dajemo Švajcarcu koji je pak izgubio u jedinom njihovom odmeravanju, u osmini finala Australijan opena početkom godine. A razloga je više: od iskustva, preko motivacije, pa i do publike. Možda ovo poslednje bude i presudno jer je Dubaiji jedna od Rodžerovih stalnih stanica sa gomilom navijača spremnih bukvalno na sve. Švajcarac je čak sedam puta u devet finala na ovom mestu dizao čudesni pehar u obliku jedrenjaka, a poznato je i da mu je Dubai "drugi dom" gde provodi većinu vremena tokom priprema.

Sa druge strane terena će mu pretiti mladi as koji je možda juče ipak izgubio previše snage. Simpatični Atinjanin nema šta da izgubi, šta više, samo može dodatno da nadogradi karijeru, a samim tim i pobednički stav, te ako izađe opušten na teren, biće tvrdo. Ali, ako ne bude sasvim koncentrisan i spreman na pritisak i od Federera i sa tribina, finale bi moglo brzo da se završi.

Ovaj meč obeležava i duel jednoručnih bekhenda, možda i vizuelno najlepšeg udarca u svetu belog sporta, što dodatno čini odmeravanje atraktivnim. Federer je dakako bliži pobedi, ali je kvota 1,35 na njega ipak suviše niska, dok je na Grka čak 2,90, te odluku "na koga ćete" ostavljamo vama. Mi verujemo da će biti odigrana tri seta (2,19 kvota), što se Federeru na ovom mestu događa prilično često, naročito u finalima. Moglo bi lako da bude i taj-brejka (1,40), ali bismo izbegli plus gemove.

Dodatna motivacija Fedeksu je i uspon na svetskoj lestvici, jer ako iz UAE donese 500 poena popeće se sa sedmog na četvrto mesto ATP liste.

***kvota su podložne promenama

FOTO: Reuters

 


tagovi

Rodžer FedererStefanos Cicipasbet analizaATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara