(©Reuters)
(©Reuters)

Rolan Garos tek počinje za Novaka, zagrevanje u tri kola završeno bez izgubljenog seta

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 17:05

Pao Bedene (3:0), na redu osmina finala sa Švarcmanom

Ako postoji teniska “viktorija”, igra na samo jedan “gol”, onda je to ovo što igra Novak Đoković od početka Rolan Garosa.

Najbolji teniser sveta i branilac titule na Otvorenom prvenstvu Francuske nije se ni oznojio na putu do osmine finala drugog grend slema u sezoni. Za njega – prvog.

Izabrane vesti

Slovenac Aljaž Bedene bio je samo lakši sparing partner Đokoviću na pariškoj šljaci, jer Novak od prvog momenta kada je kročio na teren na startu turnira šalje jasne poruke i signale konkurenciji da je došao gladan trofeja, da ga samo pehar zanima i da je u rukama i nogama dovoljno podigao formu da drugi ne mogu da ga isprate – 6:3, 6:3, 6:2, za samo  sat i 45 minuta igre.

Treći meč na Rolan Garosu bez izgubljenog seta. I pet prethodnih na mastersu u Rimu, gde je osvojio trofej. Dakle, osam pobeda zarednom nanizao je Đoković, a da rivalima nije prepustio ni set. Poslednji mu je uzeo Karlos Alkaraz, koji ga je poslednji i pobedio, na turniru u Madridu.

Ako to ne govori u kakvoj je formi najbolji teniser sveta… Aljaž Beden danas se držao za slamku od početka meča. U svom prvom servis gemu je spasao brejk loptu, pa čak četiri u narednom. Ali, treći nije bio srećan za Slovenca. Novak je oduzeo servis rivalu, poveo 4:2 i od meča napravio jednosmernu ulicu.

U drugom setu srpski teniser je napravio brejk za 2:1 i odmah isekao krila protivniku, pokazao mu da nema šta da traži ovog dana u Parizu. Ista priča i u trećem setu, brejk za 3:1 i posle toga ostalo je samo da se ova istinski neravnopravna borba privede kraju.

Stigao je Novak Đoković među 16 najboljih i suštinski tek sada kreće ono pravo, tek sada za njega počinje “pravi” Rolan Garos. Na narednom stepeniku najboljeg na svetu čekaće Dijego Švarcman, koji je danas sa 3:0 pregazio Grigora Dimitrova.

Omaleni Argentinac ima svih šest poraza u duelima sa Novakom Đokovićem, međutim, znao je i te kako da napravi probleme prvom reketu sveta. Uostalom, najviše ga je namučio baš u Parizu 2017. godine, kada je Đoković slavio u pet setova.

Kao brzi voz projurio je srpski as kroz prvi deo Rolan Garosa. Samo da istom brzinom nastavi sada kada se ulazi u “planinu”, na putu do samog vrha.


tagovi

Novak ĐokovićRolan GarosAljaž Bedene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara