Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Rud Alkarasa može da pobedi samo na egzibiciji: Bombarder Karlitos u polufinalu Pekinga

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.10.23. | 15:55

A tamo ga čeka ili Janik Siner ili Grigor Dimitrov

Jedno polufinale Pekinga već su zakazali Danil Medvedev i Aleksander Zverev, a u drugom je svoje mesto očekivano pronašao Karlos Alkaras. Bez obzira na činjenicu da mu je rival bio sedmi teniser sveta Kasper Rud, Španac je nastavio pohod za Novakom Đokovićem na čelu ATP liste četvrtom pobedom u isto toliko takmičarskih mečeva protiv Norvežanina - 2:0 (6:4, 6:2).

Stiče se utisak da Rud Alkarasa može da sruši jedino kada igraju egzibicione duele jer je do sada samo tako i uspeo da trijumfuje - prošle godine prvo u engleskom Harlingemu, a zatim i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izabrane vesti

Jeste Rud na početku meča mučio momka iz Mursije, dobio uvodni maratonski gem, pa napravio brejk koji je zatim potvrdio, ali od vođstva 3:0, od narednih sedam gemova dobio je samo jedan i razume se, izgubio set. Bombardovao je Karlitos Norvežanina forhendima kada god bi mu se ukazala šansa, a u drugom setu bio je daleko sigurniji na svom servisu ne dozvolivši rivalu niti jednu priliku da napravi brejk. Tako je posle Madrida četvrtfinala u Marbelji 2021, te finala mastersa u Majamiju i US Opena, Španac još jednom uzeo meru Kasperu.

U borbi za finale Alkaras čeka boljeg iz okršaja Grigora Dimitrova i Janika Sinera, a jasno je da bi potencijalno znatno teži posao mogao da ima protiv Italijana sa kojim ima izjednačen skor nakon šest međusobnih duela.


tagovi

Karlos AlkarasATP PekingKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara