(Reuters)
(Reuters)

Sabalenka očitala Ukrajinki lekciju i nije dobila pruženu ruku

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 15:31

Beloruskinja nastavlja da gazi ka prvom mestu i drugoj grend slem tituli

Arina Sabalenka nastavlja da briše prašinu sa rivalkama na Rolan Garosu. Druga teniserka sveta se danas plasirala u polufinale Rolan Garosa gde je čeka Karolina Muhova iz Češke.

Beloruskinja do polufinala nije izgubila ni set, a danas je u četvrfinalu sa rutinskih 6:4, 6:4 eliminisala Ukrajinku Elenu Svitolinu. U prvom setu bio joj je dovoljan jedan brejk u devetom gemu, dok je u drugom posle 0:2 preokrenula na 4:2 i privela meč kraju.

Izabrane vesti

Sabalenki je ovo bio drugi duel protiv neke ukrajinske predstavnice u Parizu i naravno da opet nije moglo sve da prođe u fer-plej duhu. Poput Marte Kostjuk u prvom kolu, ni Svitolina danas nije čestitala boljem od sebe kako nalažu sportski i teniski običaji. Dok je Sabalenka na kraju meča čekala na mreži sa pruženom rukom, Svitolina je samo prošla ignorišući je. Standardan običaj ukrajinskih sportista prema kolegama iz Rusije i Belorusije od početka rata. Čak je i publika na Filip Šartrijeu negodovala zbog tog gesta i častila zvižducima ukrajinsku takmičarku.

Beloruskinja je posle meča imala i duhovit komentar.

Hvala svima u publici. Znam da svi čekate Novaka, ali hvala i što ste gledali mene“, rekla je Sabalenka koja prethodna dva dana nije htela da se pojavljuje pred medijima zbog provokacija ukrajinskih novinara.

Sabalenka je ovom pobedom virtuelno preuzela prvo mesto na svetskoj rang listi. Zvanično je Iga Švjontek i dalje prva i ima šansu da tu ostane ako osvoji titulu. Sabalenki je ovo bila 34. pobeda u sezoni što je za jednu više nego za celu prošlu sezonu. Osvojila je Australijan open i sada napada i drugi grend slem u sezoni i prvo mesto na svetskoj rang listi.

Rival u polufinalu će joj biti 43. teniserka sveta, Čehinja Karlona Muhova koja je danas savladala Anastasiju Pavljučenkovu 7:5, 6:2.

 


tagovi

Arina SabalenkaRolan GarosElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara