Šampionka Australijan opena: Pomalo je tužno da Novaka pamte na ovakav način

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 04:07

"Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač..", kaže Naomi Osaka

Jedan aktuelni šampion Australijan opena se bori za pravdu, drugi pokušava da se što bolje pripremi za početak takmičenja u Melburnu. Ipak, niko od tenisera nije mogao da ostane ravnodušan na situaciju u kojoj se nalazi Novak Đoković.

To je slučaj i sa aktuelnom šampionkom Naomi Osakom, koja se našla na udaru medija prošle godine na Rolan Garosu, kada je odlučila da ne daje izjave posle mečeva, a kasnije se i povuka sa turnira. Ona u slučaju Novaka Đokovića smatra da će biti tužno što će neki takvog igrača pamtiti po ovoj situaciji.

Izabrane vesti

"Iskreno, mislim da moje reči nisu važne, čak iako govorim ono što mislim. Videla sam ljude koji stave sebe na jednu stranu, a druge kako biraju drugu. Jedno mišljenje neće promeniti ništa, sve što se uradi samo dodatno pojača kontroverze. Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najbolji osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni", rekla je Osaka.

Na nedavnom turniru u Melburnu osetila je bol, zbog čega je predala meč protiv Kudermetove. Prethodno je imala višemesečnu pauzu.

"Mislim da sam se prilično brzo izlečila. Trenutno sam dobro koliko mogu da budem. Mislim da mi sportisti stalno imamo male bolove. Praktično je nemoguće odigrati grend slem, a da ništa ne osetiš. Svesna sam toga da ne mogu da budem savršeno sve vreme. Bila sam malo nervozna razmišljajući o tome kako ću da igram posle pauze. Mislim da sam učila u svakom meču koji sam igrala, to mi je bilo najvažnije. Nadam se da ću moći da primenim sve što sam naučila na prvom turniru", rekla je Osaka.


tagovi

Novak ĐokovićNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara