"Šarapova"
"Šarapova"

Šansa za Mašu: Dozvoljeno prisustvo meldonijuma do jednog mikrograma

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.04.16. | 15:17

Svetska antidoping agencija istakla da se ovo odnosi na testiranja pre 1. marta

ŠarapovaSvetska antidoping agencija (WADA) objavila je da je dozvoljeno prisustvo manje od jednog mikrograma meldonijuma, ali na doping testiranja pre 1. marta.

WADA je saopštila da bi sportisti koji su bili pozitivni na meldonijum, među kojima je i ruska teniserka Marija Šarapova, mogli da izbegnu suspenziju pod uslovom da su koristili pomenutu supstancu pre početka 2016. godine.
"Ukoliko se utvrdi da su sportisti imali ovu supstancu u telu, uneli je pre 1. januara 2016. godine i nisu imali saznanja kakve to posledice nosi, Svetska antidoping agencija može u potpunosti ili delimično poništiti odgovornost tog sportiste".

Izabrane vesti

Šarapova je prilikom objave "dopinga" rekla da nije imala saznanja da je ova supstanca zabranjena.
"Pala sam na doping testu i prihvatam odgovornost za to. Koristila sam istu medicinu deset godina, ali od 1. januara je ta supstanca postala zabranjena što nisam znala. Ne želim da završim karijeru na ovakav način i nadam se da ću dobiti drugu šansu za to", rekla je tada Šarapova u obraćanju javnosti.

Šarapova je pala na doping testu tokom Australijan opena u januaru, a dva meseca kasnije je suspendovana. Pored Šarapove meldonijum su koristili brojni ruski atletičari, od ukupno 158 takmičara širom sveta.

Meldonijum je stavljen na spisak zabranjenih sredstava WADA 1. januara 2016. godine.

(FOTO: Printskrin)


tagovi

Svetska antidoping agencijaMarija Šarapova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara