Tejlor Fric (©AFP)
Tejlor Fric (©AFP)

Senzacija u Indijan Velsu: Fric očitao lekciju Nadalu, Novak ostaje kralj mastersa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 01:19

Amerikanac pobedio španskog asa sa 2:0 (6:3, 7:5) i ostvario najveći uspeh u karijeri. Đokovićev rekord od 37 titula na turnirima iz serije 1.000 nije srušen

Senzacija u kalifornijskoj pustinji. Pao je Rafael Nadal u finalu mastersa u Indijan Velsu. Amerikanac Tejlor Fric pre ovog velikog turnira osvojio je samo jedan, Istborn 2019. godine. Plasmanom u borbi za trofej na ovom turniru iz serije 1.000 postao je prvi Jenki posle 10 godina koji je igrao u finalu, ali se nije na tome zaustavio. Dobio je rekordera po broju grend slem kruna – 6:3 i 7:6 (7:5) posle dva sata i pet minuta igre, na oduševljenje domaće publike.

Fric je postao prvi Amerikanac koji je osvojio titulu u Indijan Velsu još od 2001. godine, kada je to učinio legendarni Andre Agasi. Napravio je Fric iznenađenje i u polufinalu, kada je slavio protiv Rusa Andreja Rubljova sa 7:5, 6;4. Pre toga je u četvrtfinalu zaustavio srpskog tenisera Miomira Kecmanovića, a sada je 24-godišnji Amerikanac, do ovog tunira na 20. mestu ATP trke, u trećem pokušaju dobio velikog Rafu Nadala.

Izabrane vesti

Iskoristio je prvu meč loptu u taj-brejku drugog seta i sa maksimalnim rezultatom ostvario najveći uspeh u karijeri i pokazao da Amerikanci posle dugo godina imaju tenisera za velika dela.

Nadal je zaustavljen u pohodu na još jedan trofej. U polufinalu se izvukao protiv zemljaka i naslednika Karlosa Alkarasa, ali u borbi za pehar ponestalo mu je snage. U ključnim trenucima, Fric je bio bolji, jači, sigurniji. Nadal je u dva navrata tražio medicinski tajm-aut. Videlo se da se muči, da nije spreman, borio se koliko je mogao, ali nije imao snage da uvede meč u treći set. Povredu je osetio još u polufinalu protiv mladog Alkarasa.

Tejlor Fric (©AFP)Tejlor Fric (©AFP)

Vodio je osvajač Australijan opena u taj-brejku drugog seta sa 5:4, ali je momak rođen u Kaliforniji osvojio tri vezana poena za veliki korak u karijeri. Posle osvajanja Indijan Velsa, Fric će od danas da bude 13. teniser sveta.

Španac je prekinuo seriju od 20 pobeda u 2022. godini. Pre Indijan Velsa, bio je najbolji na Australijan openu i Akapulku. Rafa je u Melburnu prestigao Novaka Đokovića po broju grend slem kruna (usamljen na čelu sa 21), ali španski as nije uspeo da stigne Novaka po broju Masters kruna. Đoković i dalje ostaje rekorder sa 37 trofeja. Podsetimo, naš as nije mogao da igra na tlu SAD-a jer nije vakcinisan, ali bi trebalo da igra na mastersu u Monte Karlu gde bismo konačno mogli da gledamo obračun Srbina i Španca.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

Indijan VelsATP Indijan VelsRafael NadalTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara