Marin Čilić (Reuters)
Marin Čilić (Reuters)

Senzacionalan meč u Tokiju! Čilić prvo propustio 5:0 i 10 meč lopti ali na kraju slavio

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 13:20

Brazilac Menezes takođe imao meč loptu

Neverovatan meč na teniskom turniru za muškarce u Tokiju!

Poslasticu dana su odigrali hrvatski takmičar Marin Čilić i brazilski teniser Žoao Menezes – 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (9:7).

Izabrane vesti

Iako izraziti favoriti kao 36. teniser sveta i bivši grend slem šampion, Čilić je na jedvite jade savladao brazilskog autsajdera koji zauzima tek 217. poziciju na svetskoj rang listi.

Iamo je Čilić pobedu na tacni i mogao sve mnogo lakše da završi ali je sebi zakomplikovao život. Prvi set je izgubio u tajbrejku pošto je Brazilac iskoristio treću set loptu, da bi u drugom izjendačio iako je Brazilac vodio 5:4 i servirao za pobedu.

Prava drama je viđena u trećem setu. Čilić je poveo 5:0 i delovalo je da je sve gotovo. Na servis Brazilca je propustio čak pet meč lopti u šestom gemu. Očekivalo se da na svoj servis završi posao ali nije uspeo. Menezes je spasao još dve meč lopte, napravio brejk i počeo da topi prednost Hrvata. Imao je Čilić i osmu meč loptu na rivalov servis ali je opet uprskao i Menezes je izjednačio na 5:5 u trećem setu!

Potom je Brazilac napravio brejk i servirao za meč. Imao je meč loptu ali je nije iskporistio i ušlo se u tajbrejk. Tamo je opet viđena drama. Čilić je propustio još dve meč lopte i iskoristio tek 11. za konačan trijumf.

Plasirao se u drugo kolo gde ga čeka šesti nosilac, Španac Pablo Karenjo Busta.


tagovi

tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara