Novak Đoković (©Starsport)
Novak Đoković (©Starsport)

Serbia open: Sudar generacija u Beogradu – Đoković vs Kecmanović

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 09:52

Dan otvara Krajinović protiv Beretinija

U levom uglu najbolji teniser sveta, dolazi iz Srbije – Novak Đoković. U desnom uglu nova nada srpskog tenisa, 12 godina mlađi – Miomir Kecmanović!

Mnogo puta su trenirali zajedno, čak i uoči ovog turnira, ali će danas na Serbia openu prvi put Đoković i Kecmanović igrati meč jedan protiv drugog. Pravi srpski derbi, sudar generacija i to u gradu iz kojeg potiču i jedan i drugi.

Izabrane vesti

Duel Đokovića i Kecmanovića je drugi po redu današnjeg programa na Serbia openu i nema dileme da će izazvati najveće interesovanje. Mlađi Miomir je 47. teniser sveta i želja mu da je da ove godine napravi prelomni korak napred i da uđe među 30 najboljih na svetu, odakle je mnogo lakše praviti dobre rezultate, sa statusom nosioca i lakšim žrebom na velikim turnirima.

Prvi put u karijeri će odmeriti snage s Đokovićem i ne krije uzbuđenje zbog toga.

Biće to ostvarenje sna: da igram sa Novakom na domaćem terenu. Trenirao sam s njim i divim se njegovoj igri godinama unazad. Pomogao mi je svojim primerima pravog šampiona i pogurao me da napredujem“, rekao je Kecmanović uoči meča.

Popusta za mladu nadu neće biti. Đoković želi da titulom kod kuće obriše slab rezultat iz Monte Karla i dele ga još tri koraka do toga.

(1.05) Đoković - Kecmanović (7.70)

Prvi meč dana (13.00) igraće Filip Krajinović i Mateo Beretini. Italijan je drugi nosilac na turniru, šljaka mu leži kao podloga, te će kao favorit izaći na teren.

Jednom su se do sada sastajali Krajinović i Beretini, pre dve godine u Budimpešti i tada je Italijan slavio sa 2:1. Filip je uzeo već jedan italijanski „skalp“ na Serbia openu, pošto je u prvom kolu pobedio Stefana Travalju (2:1).

(1.75) Beretini .- Krajinović (1.95)

Još jedan Italijan je u četvrtfinalu. Đanluka Mađer je nanizao četiri pobede u Beogradu, počev od kvalifikacija, pa će sa dosta samopouzdanja izaći na megdan Aslanu Karacevu.

Ruski as se proslavio na Australijan openu ove godine, kada je stigao pravo niotkuda do polufinala, a na tom putu je u drugom kolu pobedio upravo Mađera sa 3:0 u setovima. Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati protiv Đokovića ili Kecmanovića.

(1.40) Karacev - Mađer (2.70)

Danijel Taro i Federiko Delbonis su napravili iznenađenja i našli se u četvrtfinalu. Obojica su u prethodnoj rundi eliminisali nosioce, Taro je bio bolji od Džona Milmana, a Delbonis od Dušana Lajovića.

Jedan od njih će dobaciti do polufinala, što će mu biti jedan od najboljih rezultata u poslednje vreme. Delbonis ima skor 15-16 u četvrtfinalima u karijeri, a od toga je 15-14 na šljaci! S druge strane, Taro je dobio samo dva meča u glavnim žrebovima na turnirima u minulih 16 meseci.

(1.45) Delbonis - Taro (2.55)

Jednom su u karijeri odmerili snage i to davne 2014. godine, kada je Taro na turniru u Čileu pobedio 2:1.


tagovi

Novak ĐokovićSerbia OpenMiomir KecmanovićAslan KaracevFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara