Serena Vilijams (©AFP)
Serena Vilijams (©AFP)

Serena kreće, Nina je prati

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 12:49

Amerikanka večeras počinje US open na kojem će pojuriti toliko čekanu 24. grend slem titulu. Jedina srpska predstavnica u singlu večeras protiv Ruskinje Kalinskaje

Verovatno najbolja teniserka svih vremena (ako ne najbolja, onda svakako najsnažnija), Serena Vilijams danas počinje poteru za 24. grend slem titulom u singlu. Titulom koja joj već tri godine izmiče i izmiče.

RASPORED MEČEVA 2. DANA US OPENA (-6 Č)

Izabrane vesti

I veruje se da je sada došlo vreme, i to pred praznim tribinama na Flašing Medouza, tribinama pred kojima je osvojila šest pehara između 1999. i 2012. Pritom je na poslednja dva izdanja njujorškog grend slema gubila finala, prvo od Naomi Osake, a potom prošle godine od Kanađanke rumunskog porekla, Bjanke Andresku. I oba poraza su došla, pa malo je reći neočekivano. Bilo su to šokovi, posebno onaj skandalozni meč sa Osakom, koji joj i dalje čini se ne dozvoljavaju da prigrli "br. 24".


Ove godine u Velikoj jabuci sve je spremno za dugo čekano krunisanje nacionalne heroine, no dotle ima još dve sedmice. Na redu je prvi od mogućih sedam koraka ka tituli, a ime joj je Kristi En. Ovde ne treba mnogo trošiti "papir" pošto je jasno ko ovde kosi, a ko vodu nosi.


Na istom stadionu, ali dva meča kasnije igra njena još iskusnija rođena sestra. Venus nije favorit protiv sve bolje Karoline Muhove postavljene za 20. nositeljku, ali treba znati da ona na "Artur Ešu" uvek igra odlično, naročito u početnim rundama.


No, ono što nas ovde u Srbiji najviše zanima su naše predstavnice, a ovaj put imamo zapravo jedninu - predstavnicu. U pitanju je Nina Stojanović, trenutno prvi reket našeg ženskog belog sprta, a 86. na svetu. Protivnica, od koje je u tri seta izgubila pre tri godine u Batumiju na njihovom jedinom singl odmeravanju, joj je Ana Kalinskaja. Moskovljanka je sve slabija poslednjih sezona, tako da je trenutno 110. na WTA listi, te više šanse dajemo Beograđanki iako nije favorit po kvotama. Naravno, očekuje se napet meč u tri seta.

WTA ŽREB


tagovi

US openbet analizaSerena VilijamsNina Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara