©Reuters
©Reuters

Siner: Đoković i Alkaraz su igrači koji vas teraju da igrate iznad svojih mogućnosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 01:54

Italijan se osvrnuo na veliku pobedu, prvu protiv najboljeg tenisera sveta

Savladavši Novaka Đokovića u Torinu Janik Siner je upisao jednu od najvećih pobeda u dosadašnjoj karijeri te duel sa Runeom dočekuje uz dva trijumfa. Odlično izdanje pred domaćom publikom Italijan je prokomentarisao u razgovoru sa Ivanom Ljubičićem za Skaj Sport.

Izabrane vesti

"Cela situacija je bila posebna, igranje u Torinu, protiv prvog na svetu - Noleta, koji je osvojio 24 grend slema. Atmosfera je bila luda, ocena za ovaj meč je čista desetka. Onda sam napustio teren i analizirao igru sa svojim timom, gledao kako mogu da napredujem. Tokom analize sam na drugoj strani video savršenstvo, Novak nikada nije van ravnoteže, igra sa smislom", rekao je Italijan

U razgovoru sa nekadašnjim trećim reketom sveta i trenerom Rodžera Federera, Siner je istakao poseban motiv protiv najboljeg na svetu.

"Za mene je ovo bio jedan od najvažnijih mečeva u godini jer mi je pomogao da shvatim gde sam i koliko sam napredovao. Ovo je bio test za mene. Možda sam mogao da uđem i izgubim 6:2, 6:2, ali je ključ bio u tome da budem nepredvidljiv. Kada igrate protiv nekih igrača, poput Karlosa Alkaraza ili Noleta koji su veoma čvrsti sa osnovne linije, morate da pružite i više od svojih mogućnosti. Možda sam protiv njih išao korak dalje, pravio iskorak. Osvrnuo sam se na taj-brejk u drugom setu, gde sam napravio grešku pri servisu jer sam tražio brzinu umesto da menjam preciznost. To su detalji, ali oni su ti koji čine razliku".

Posle osvojenog prvog seta Siner je sa nekoliko kratkih fohenda pokazao u kojoj meri je pun samopouzdanja protiv rivala koji ga je savladao u pva četiri prethodna duela.

"Poslednji forhend je ispao lepši nego što sam želeo. Bio je to udarac koji je odlično delovao. Kada je u pitanju prvi forhend, Novak nekad primora rivala na određene poteze. Ništa mi nije poklonio, obojica smo gurali vrlo snažno", rekao je Siner.


tagovi

Janik SinerNovak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara