Janik Siner (AFP)
Janik Siner (AFP)

Siner preko Alkarasovog dželata do finala i borbe za prvu masters titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 04:11

Italijan savladao Tomija Pola u dva seta, a Aleks De Minor će mu biti prepreka na putu do renkinga karijere

Neočekivani podvig napravio je Tomi Pol kada je u noći između petka i subote uzeo meru prvom teniseru sveta Karlosu Alkarasu. Preko Karlitosa domogao se polufinala mastersa u Toronto, ali dalje nije mogao. Bolji je bio Janik Siner zakazavši tako veliko finale sa Aleksom De Minorom - 0:2 (4:6, 4:6).

Nije Italijan odigrao spektakularan tenis i pravo je čudo kako je u dva seta, uz samo 46% ubačenog prvog servisa uspeo da eliminiše Amerikanca i od ponedeljka 13. igrača ATP liste. Istina, obojica tenisera mučila su se sa početnim udarcem pa je duel obeležio veliki brojk brejkova. Zbirno su rivali osam puta oduzeli servis jedan drugome.

Izabrane vesti

Pet puta to se dogodilo u prvom delu igre. Tomi Pol je otvorio meč osvojenim gemom na servis protivnika, ali je u narednom uzvratio poklonom. Potom je Siner poveo sa 4:2, Amerikanac se vratio i kada je na 5:4 servirao za ostanak u setu, ruka je zadrhtala.

Imao je Pol mogućnost da se iskobelja iz neprijatne situacije u drugom delu. Siner je vodio sa 5:2, Alkarasov dželat uspeo da veže dva gema, ali kada je servirao za izjednačenje 5:5, servis ga je ponovo izdao. U čitavom meču osvojio je samo osam poena na drugi servis koji je ispalio 21 put. Pritom je Amerikanac imao pozitivan odnos vinara i neiznuđenih grešaka (19-12), dok je Sinerov saldo bio na pozitivnoj nuli (14-14).

Ipak, mladić iz Južnog Tirola će se boriti za prvu masters titulu u karijeri sa čovekom koji takođe nema ATP 1000 turnir u CV-ju. Ako sutra od 22.00 pobedi Aleksa De Minora Siner će skočiti na šesto mesto ATP liste što će mu biti rekord karijere. Kada je reč o Australijancu nedelju je počeo kao 18. na svetu, garantovan mu je skok bar na 12. mesto, a ukoliko pobedi biće 11. na planeti.


tagovi

Janik SinerATP TorontoTomi Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara