Srđan Đoković (©MN Press)
Srđan Đoković (©MN Press)

Srđan Đoković: Gaze Novaka, gaze i Srbiju, zatočenik je tih skotova

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 14:33

„Mogli su da mu kažu da ne dolazi i sve bi bilo ok“, kaže otac najboljeg tenisera sveta

Imao je emotivan, buran nastup Srđan Đoković na konferenciji za medije povodom zatvaranja Novaka Đokovića u pritvor u Melburnu.

Najbolji teniser sveta je pred deportovanjem iz Australije, čeka se u ponedeljak konačna odluka suda, a povodom svega što se dešava u poslednjih 24 časa porodica Đoković se u Beogradu obratila medijima.

Izabrane vesti

Srđan Đoković je poručio da vlasti Australije ponižavanjem Novaka žele da istovremeno ponize i celu Srbiju.

Oni gaze Novaka, a samim tim gaze i Srbiju i srpski narod. Taj prvi čovek te daleke zemlje, Skot Morison, se drznuo da napada Novaka i da ga proteruje, a nije ni ušao u njegovu zemlju. Hteli su da ga bace na kolena, ne samo njega, nego i celu Srbiju“, poručio je Đoković senior.

I on je podvukao da sve što se dešava Novaku u Melburnu nema nikakve veze sa tenisom.

Ovo je politička borba, nema veze sa sportom. On je ispunio sve uslove koji su bili potrebni da uđe u Australiju i da osvoji još jedan taj njihov Australijan open. I on bi ga osvojio, jer je to Novak, najbolji teniser i sportista na svetu. Ali to ne mogu nikako da preko usta izgovore ti stručnjaci, tih nekoliko stotina miliona ljudi iz tog zapadnog sveta koji misle da je ovaj svet njihov. Sedam i po milijardi je slobodarskog sveta, kojeg oni nazivaju trećim svetom“.

Ističe Srđan Đoković da su Australijanci, da su hteli, sve mogli galantno da reše.

Mogli su da mu kažu „Nemoj Novače da dolaziš“ i sve bi bilo ok. Ali su hteli da ga potcene. Odveli su ga u zatvor. Tamo nema da se presvuče, da se umije. On je zatočenik tih skotova. Sram ih bilo! Ovo je borba za slobodu govora, slobodu ponašanja. Novak nijedan zakon nije pogazio“, podvukao je Srđan Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićSrđan ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara