Filip Krajinović i Nikola Čačić (Foto: Reuters)
Filip Krajinović i Nikola Čačić (Foto: Reuters)

Srbija bez greške protiv Austrije, Ćaćić i Krajinović doneli i treću pobedu

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.11.21. | 23:15

Dejvis kup: Posle Dušana Lajovića i Novaka Đokovića, trijufmovao i srpski dubl

Doneo je Dušan Lajović prednost pobedom nad Geraldom Melcerom. Trijumf u meču sa Austrijom je Srbiji obezbedio Novak Đoković, pošto je u drugom meču počistio Denisa Novaka. Na kraju su se Filip Krajinović i Nikola Ćaćić postarali za maksimalan rezultat prvog dana. Dobili Olivera Marača i Filipa Osvalda u dublu rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:3) i srpskom timu obezbedili maksimalnih 3:0 protiv domaćina.

Nije duel srpskog i austrijskog dubla imao preveliki značaj, s obzriom da su Lajović i Đoković već obezbedili pobedu dobrim partijama u singlu. Ipak, Krajinović i Ćaćić su imali želju da nastave njihovim koracima, pa su dali sve od sebe da obezbede i treći trijumf.

Izabrane vesti

Dobili su prvi set posle velike borbe. Otišlo se u taj brejk, u kojem su se bolje snašli (7:4). U drugom su Austrijanci pokazali zube i želju da izbegnu "čišćenje" na svom terenu. Dobili su drugi set posle 38 minuta borbe (6:4) i uveli meč u treći, odlučujući set.

Ipak, srpski dubl je imao spreman odgovor. Uzimaju Krajinović i Ćaćić brejk na samom startu, koji su uspeli da odbrane do kraja i sa 6:3 upišu pobedu.

Srbija je ostvarila startnu pobedu u grupi Dejvis kupa, a sutra je čeka meč sa Nemačkom, novi trijumf bi osigurao osvajanje prvog mesta i put u četvrtfinale takmičenja.


tagovi

Teniska reprezentacija SrbijeDejvis kupFilip KrajinovićNikola Čačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara