Viktor Troicki sa Nikolom Ćaćićem i Novakom Đokovićem (©Reuters)
Viktor Troicki sa Nikolom Ćaćićem i Novakom Đokovićem (©Reuters)

Srbija bez Troickog u Sidneju: Ja se kao selektor ne pitam mnogo na ATP kupu

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.12.21. | 09:48

Đoković ili čak i Ivanišević u ulozi selektora Srbije?

Dejvis kup nam je izmakao, pošto u srpskom timu nije bilo nikog raspoloženog da isprati Novaka Đokovića u sudaru sa Hrvatskom u polufinalu. Najbolji srpski teniseri bi utehu mogli da pronađu na ATP kupu u Sidneju na kome će Đoković predvoditi tim u kome bi trebalo da budu još i Dušan Lajović, Filip Krajinović, te Nikola Ćaćić i Matej Šabanov, specijalizovani za dubl.

Međutim, u Sidneju neće biti selektora Viktora Troickog, jer, kako on sam kaže u intervjuu za Sportski žurnal, nema tamo ni šta da radi.

Izabrane vesti

Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići“, iskreno će Troicki za Žurnal.

Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Zasad ne idem“.

Mogao bi doduše da savetima pomogne kad je dubl u pitanju, ali...

Dubl se dogovora, mogao bih na to da utičem. S druge strane, po pravilima, ako nema selektora, prvi igrač reprezentacije može da preuzme njegovu ulogu, da određuje ko će igrati u dublu. To je Novak“.

Zanimljivo je i to što, podseća Žurnal, prvi igrač može da odredi svog trenera ili nekog drugog da vodi ekipu, a kako će Goran Ivanišević biti u Sidneju, može da se dogodi i da legendarni Hrvat debituje u ulozi selektora Srbije.


tagovi

Viktor TroickiATP kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara