Srbija na pragu Svetske grupe Dejvis kupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 12:26

Krajinović pregazio Istomina za vođstvo od 2:0

Još lakše i brže je Filip Krajinović završio posao u Taškentu od Dušana Lajovića za vođstvo naše reprezentacija nad domaćim Uzbekistanom od 2:0 u kvalifikacijama Dejvis kupa. Za prolaz u Svetsku grupu novog formata ovog prestižnog teniskog takmičenja potreban nam je još samo jedan poen u naredna tri meča koi se svi igraju u subotu.

Krajinović je za samo sat vremena igre ubio u pojam prvi reket domaćeg tima, Denisa Istomina, istog onog momka koji je pre dve godine izbacio Novaka Đokovića sa Australijan opena. Srpski as je slavio sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:4. Prethodno je Lajović sa 7:6 (3) i 6:3 bio bolji od Sanđara Fajzijeva.

Izabrane vesti

Sutra od 90.00 po srednjoevropskom vremenu igraju se dublovi i već tada bi moglo sve da bude gotovo ako Viktor Troicki i Nikola Milojević savladaju Istomina i Fajzijeva. Naravno, ukoliko selektori ne promene nominacije. Nakon parova slede singlovi, prvo Lajović - Istomin, pa onda i Fajzijev - Krajinović.

Od ove sezone startovao je novi sistem takmičenja u Dejvis kupu nakon 118 godina koliko je trajao stari. A on podrazumeva kvalifikacionu rundu koja se održava u februaru i iz koje 12 selekcija (od ukupno 24 koliko se u kvalifikacijama bori) ide na završni turnir. U Madridu će iznedriti novog vlasnika „salatare“ među 18 reprezentacija (12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dve „vajld karte“). 

Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. na programu je 14. februara 2019. u Madridu. Na finalnom turniru (18-24. novembra 2019) takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.  Na žrebu će biti šest nosilaca, prvi i drugi su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena  početkom februara. Direktan plasman na finalni turnir 2019. obezbedili su polufinalisti Svetske grupe Dejvis kupa 2018: Francuska, Hrvatska, USA i Španija, kao i dve „vajld karte“ - Velika Britanija i Argentina.

FOTO: Reuters


tagovi

Filip KrajinovićDenis Istomin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara