Srpske teniske nade započinju kvalifikacije za US open

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 10:46

Danas ćemo imati dva predstavnika u ženskoj i jednog u muškoj konkurenciji

Nedelju dana ostalo je do početka poslednjeg gren slem turnira u sezoni na kojem će Novak Đoković dodatno pokušati da učvrsti prvo mesto na ATP listi. No, dok to budemo čekali, u toku ove nedelje moći ćemo da ispratimo i neke nove teniske nade iz naše zemlje. Tako će se Nikola Milojević naći u kvalifikacionom delu turnira za US Open u muškoj konkurenciji, dok će Natalija Kostić  i Nina Stojanović za to mesto pokušati da se izbore kod žena.

Krenimo od Nikole Stojanovića, koji se trenutno nalazi na 147. mestu na ATP listi, a pre dve nedelje došao je do trijumfa na čelendžeru u češkom Liberecu, kada je u finalu nakon tri seta savladao Dutru da Silvu iz Brazila, 2:1 (6:3, 3:6, 6:4). Deluje da je to baš ono što je Nikoli i trebalo na polju samopouzdanja, te će na tom naletu pokušati danas da se izbori sa Maksom Purselom iz Kanade, koji je gotovo 100 mesta slabije plasiran od srpskog tenisera.

Izabrane vesti

Zanimljivo, već su se jednom sastali ove godine i to na turniru u Seulu, a Kanađanin je tada slavio sa ubedljivih 2:0 (6:2, 6:0). Dakle, biće to odlična prilika za Milojevića da se revanšira.

Što se ženske konkurencije tiče, Natalija Kostić će pokušati da napravi iznenađenje i slavi protiv domaće teniserke, Tejlor Tauzend, inače 116. na WTA listi. Problem za Nataliju mogla bi da predstavlja činjenica da nije bila na terenu gotovo mesec dana, od turnira u Astani gde se plasirala u finale. No, ni njena rivalka nije igrala još od Vimbldona gde je poražena u drugom kolu.

Za kraj, Nina Stojanović će protiv Kipranke, Raluke Georgijane Serban krenuti u pohod na glavni žreb US Opena. Srpska teniserka je na ovom meču favorit, pošto je na rang listi daleko bolje rangirana od rivalke, a uz to je dobila i njihov jedini međusobni duel odigran u Izmiru pre više od dve godine.

 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara