Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović (©Reuters)
Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović (©Reuters)

Srpski teniseri osvajaju Hamburg: Danas na terenu Krajinović, Đere i Lajović

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 10:41

Trojica naših igrača imaju teške protivnike na startu turnira na zemlji

Posle vimbldonske trave sezona se na kratko opet seli na zemljane terene. Nama je zanimljiviji turnir u Hamburgu od onog koji se igra u švedskom Bastadu. U nemačkom gradu danas će na teren da izađu trojica srpskih tenisera - Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Prvi na teren izlazi Krajinović koji se od 12.30 sastaje s domaćim teniserom, Danijelom Altmajerom, 149. igračem na ATP listi. Srbin je na 44. poziciji, ali ne može da se pohvali dobrom formom u 2021. godini. Naš teniser je dobio samo jedan meč od poslednjih šest. Razočarao je na Vimbldonu gde je poklekao već u prvoj rundi od Bolta i to bez osvojenog seta. Nemac je ispao u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon. Uglavnom igra čelendžere. Proteklog vikenda je osvojio turnir u Braunšvajgu pobedom u finalu nad Laksonenom sa 2:0. Turnir u ovom nemačkom gradu je osvojio bez izgubljenog seta. Biće ovo prvi duel Krajinovića i Altmajera na turu.

Izabrane vesti

12.30: (1,85) Krajinović - Altmajer (1,85)

Protivnik Đereru (ne pre 14.00) biće takođe nemački teniser, iskusni Jan Lenard Štruf, 47. na ATP listi. Momak iz Sente je 10 pozicija slabije plasiran, pa se očekuje neizvestan susret. Đere je uspeo da prođe jednu prepreku na Vimbldonu, dobio je Kuevasa sa 3:1, ali je ispao u drugom kolu od Italijana Fabija Fonjinija posle četiri seta. Štruf je stao na prvom stepeniku u Londonu, poražen je od drugog ternisera sveta Danila Medvedeva posle četiri seta u prvom kolu Vimbldona. Ova dvojica tenisera su se sastala dva puta, a oba puta je dobio Štruf, poslednji put pre dve godine u Haleu.

14.05: (1,75) Štruf - Đere (1,95)

U poslednjem meču dana (18.05), Dušan Lajović igra sa Franucuzom Lukasom Pujom. Srbin ima lošu sezonu, samo jedan trijumf na poslednjih pet mečeva. I Puj je slab u 2021. godini. Poražen je u prvom kolu Vimbldona do Norija sa 3:1. Lajović je prošao prvi stepenik na londonskoj travi, trijumfom protiv Žila Simona, ali je onda poražen od Britanca Danijela Evansa.

18.05: (1,60) Lajović - Puj (2,19)

Srbin ima tri pobede na četiri duela sa Trikolorom. Poslednji put je Lajović dobio Puja pre četiri godine u Dejvis kupu.


tagovi

ATP HamburgDušan LajovićFilip KrajinovićLaslo ĐereATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara