Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović (©Reuters
Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović (©Reuters

Srpski trio odličan u Hamburgu - Đereu najlakši put do polufinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 09:33

Momak iz Sente favorit protiv Nikolaza Basilašvilija. Krajinović izaziva prvog nosioca Cicipasa. Lajović protiv Španca Karena Buste

Srbi odlično guraju u Hamburgu, na turniru na zemlji. Među osam najboljih našla su se čak trojica naših tenisera. Laslo Đere, Dušan Lajović i Filip Krajinović prošli su po dve prepreke u ovom nemačkom gradu, ali danas će imati težak posao na putu do polufinala.

Na papiru jedini koji ima ulogu favorita je Laslo Đere koji se danas (12.30) sastaje sa iskusnim Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, 29. igračem na ATP listi. Momak iz Sente u prethodna dva kola nije izgubio ni set protiv Štrufa i Sejbota Vilda. Gruzin je do četvrtfinala stigao bez borbe pošto mu je u osmini finala predao meč Baez.

Izabrane vesti

12.30: (1,55) Đere - Basilašvili (2,29)

Basilašvili je odmorniji. Đere ima bolji međusobni skor. Tri puta je dobio, a dva puta poražen od iskusnog gruzijskog tenisera. Pre ti meseca su poslednji put odmerili snage u Kaljariju, a slavio je teniser iz Sente sa maksimalnih 2:0.

Najteži posao imaće Filip Krajinović koga u drugom meču dana čeka četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas. Grku odgovara zemlja, igrao je finale Rolan Garosa gde ga je Novak Đoković pobedio posle velikog preokreta. Na Vimbldonu je poražen već u prvom kolu. Naš teniser je igrao tri seta i protv Altmajera u šesnaestini finala i protiv Kolšrajbera u četvrtak u četvrtfinalu.

14.00: (1,12) Cicipas - Krajinović (5,30)

Cicipas nije ima problema protiv Koepfera u osmini finala. Krajinović nikada niie dobio Cicipasa. Dva puta su igrali, a poslednji put u Bazelu pre dve godine, Grk je dobio sa 2:1.

15.30: (1,25) Kareno Busta - Lajović (3,55)

Lajovićev rival u četvrtfinalu biće Španac Pablo Kareno Busta. Srpski teniser je dva puta dobio 13. igrača na ATP listi na pet mečeva. Poslednji put su igrali pre godinu dana, kada je Španac dobio Lajovića sa 2:0 na mastersu u Sinsinatiju.


tagovi

ATP HamburgDušan LajovićFilip KrajinovićLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara